1. Новини Закарпаття

Списав на тестуванні? - Два роки недопуску до ЗНО

11.07.2013 19:44 Архів

Міністр освіти запропонував запозичити досвід Франції, де тих, кого зловили на обмані на ЗНО, позбавляють допуску до тестування на кілька років.

<p>Міністр освіти запропонував запозичити досвід Франції, де тих, кого зловили на обмані на ЗНО, позбавляють допуску до тестування на кілька років.</p>

Знання: 1Міністр освіти запропонував запозичити досвід Франції, де тих, кого зловили на обмані на ЗНО, позбавляють допуску до тестування на кілька років.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник запропонував анулювати роботи вступників, які були викриті у списуванні на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) і не допускати їх до повторного тестування упродовж наступних двох років.

«Я обіцяю, що в наступному році ми використаємо досвід Франції… Тих, у кого були вилучені пристрої (для списування) також будемо на кілька років позбавляти права проходити ЗНО. Будемо радитися з педагогічною громадськістю: на рік або на два», — сказав міністр.

Табачник зазначив, що чинна норма у Франції передбачає позбавлення права проходити тестування на 5 років, якщо абітурієнт був викритий у списуванні.

"І ті, у кого в цьому році технічні пристрої у французьких гімназіях і школах виявили, зможуть проходити тестування тільки в 2017 році", — пояснив міністр.

Він нагадав, що під час основної сесії 2013 року у зв'язку з порушенням процедури проходження ЗНО були видалені з пунктів тестування 529 абітурієнтів, а їхні роботи анульовані.

Окрім того, міністр розповів, що в нинішньому році 3/4 пунктів тестування були обладнані металошукачами та іншою технікою для виявлення технічних пристроїв у абітурієнтів.

Нагадаємо, що п'ятьох закарпатських школярів позбавили права завершити тестування через користування мобільними телефонами

 

Дзеркало Тижня за матеріалами Інтерфакс-Україна