1. Новини Закарпаття

Щось шукаєте? Спитайте в Google українською!

02.07.2013 17:36 Архів

Голосовим пошуком Google для Android-пристроїв відтепер можна користуватися, віддаючи команди українською мовою. Окрім цього, голосовий пошук доступний для мобільних...

<p>Голосовим пошуком Google для Android-пристроїв відтепер можна користуватися, віддаючи команди українською мовою. Окрім цього, голосовий пошук доступний для мобільних...

Голосовим пошуком Google для Android-пристроїв відтепер можна користуватися, віддаючи команди українською мовою. Окрім цього, голосовий пошук доступний для мобільних карт Google і навігації.

Техніка / Авто: голосовий пошук Google


Google запустила голосовий пошук українською мовою для мобільних пристроїв на базі Android. Раніше голосовий пошук зі слов’янських мов підтримував лише російську.

«Тепер користувачі в Україні отримують можливість спілкуватися зі своїми смартфонами українською і швидко та легко отримувати результати пошуку», — йдеться у блозі компанії.

Також, зазначають у Google, голосовий пошук доступний для мобільних Карт Google і навігації, що значно спростить водіям пошук правильного шляху під час руху.

Одночасно у компанії повідомили, що працювали над створенням голосового пошуку українською досить важко: «Ми зіткнулися з деякими проблемами, наприклад, особливостями вимови к різних регіонах, словами, які мають різні значення тощо».

Для роботи з голосовим пошуком потрібно мати телефон з Android версії не нижче 2.2. На віджеті пошуку Google має бути значок мікрофона, натиснувши на який, можна використовувати голосовий пошук. В іншому випадку буде потрібно встановити програму, завантаживши її з Google Play.