1. Новини Закарпаття

С. Федака: Програма святкування 1025-річчя Хрещення Русі дуже насичена

25.07.2013 10:11 Архів

23 липня відбулася прес-конференція фахівців Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців, які розповіли, з чим підійшли до 1025-річчя...

<p>23 липня відбулася прес-конференція фахівців Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців, які розповіли, з чим підійшли до 1025-річчя...

23 липня відбулася прес-конференція фахівців Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців, які розповіли, з чим підійшли до 1025-річчя хрещення Київської Русі, що відзначатиметься в Україні 24-28 липня.

Знання: С. Федака: Програма святкування 1025-річчя Хрещення Русі дуже насичена

Закарпатська  обласна організація Національної спілки краєзнавців України наразі вже відкрила сайт, чим стала першою в країні — zaknsku.com.ua.

Сергій Федака, прес-секретар організації зазначив:

«Програма святкування 1025-річчя Хрещення Русі загалом в Україні дуже насичена. Активно відзначатимуть ювілей і церкви та вірники Закарпаття. Чимало заходів запланували і краєзнавці». 

 

Та здобутки на цьому на закінчуються.  Відбулася презентація видання Сергія Федаки, що вийшло під егідою Закарпатської облорганізації Національної спілки країзнавців — «З історії християнства на Закарпатті».  У книзі проаналізовано конфесійне різноманіття християнства Закарпаття, де близько 40 позицій. Послідовно розглянуто історію і сьогодення конфесій. У кожному розділі подається спочатку історія відповідної конфесії, основні її віхи, потім – біографії очільників, нариси про окремі храми.

Краєзнавці обіцяють кілька разів у році готувати подібні проекти та інформувати громадськість про цікаві віхи історії рідного краю різноманітними виданнями і заходами.

Тетяна Легеза, Студентка відділення журналістики УжНУ