1. Новини Закарпаття
  2. >

Російський інтернет-гігант викупив найпопулярнішу в Україні соціальну мережу

16.09.2014 16:47

Російський інтернет-гігант, компанія Mail.ru Group оголосила, що придбала решту 48,01% соціальної мережі «ВКонтакте». Угода з дітищем Павла Дурова коштувала 1,47 млрд...


Російський інтернет-гігант, компанія Mail.ru Group оголосила, що придбала решту 48,01% соціальної мережі «ВКонтакте». Угода з дітищем Павла Дурова коштувала 1,47 млрд доларів.

Про це повідомляє українська служба BBC.

Таким чином, Mail.ru повністю викупила «ВКонтакте». Раніше компанії належала частка у 51,99%. Власником викупленої частки був інвестиційний фонд United Capital Partners. У квітні з посади генерального директора компанії «ВКонтакте» пішов її засновник Павло Дуров. Причиною такого рішення він назвав обмеження свободи в управлінні компанією.

За даними Пошуку по блогах Яндекса, Фейсбука та ВКонтакте, в соціальних мережах зареєстровано понад 30 мільйонів українських акаунтів. Лідирує за кількістю облікових записів ВКонтакте — близько 20 мільйонів, на другому місці Однокласники з 6 мільйонами, замикає трійку Фейсбук — 2 мільйони, — повідомляє прес-служба компанії «Яндекс.Україна».