1. Новини Закарпаття
  2. >

Репетитори-запорука хорошого складання ЗНО

30.06.2014 16:21

Ось і настав для майбутніх випускників сезон активної підготовки до ЗНО. Тільки зараз більшість одинадцятикласників оговтуються, відчуваючи наближення...

LIKE: Репетитори-запорука хорошого складання ЗНООсь і настав для майбутніх випускників сезон активної підготовки до ЗНО. Тільки зараз більшість одинадцятикласників оговтуються, відчуваючи наближення доленосного ЗНО. Репетитори, збірники, підручники…

А чи можна обійтися без репетитора, середня ціна якого 50 гривень? «Навряд чи» — скажете ви. І матимете рацію. Знання, які отримують учні у школі, занадто вбогі, щоб гарно скласти іспити. Потрібно докласти чимало зусиль, аби знайти одинадцятикласника, який не відвідує додаткові уроки.

Давайте підрахуємо, скільки коштуватиме батькам тижневе позашкільне навчання сина чи дочки.

У середньому учні складають ЗНО із трьох предметів, себто нам потрібно 3 репетитори. Мінімум 1 урок на тиждень із кожного предмету. Візьмемо середню ціну уроку – 50 гривень. Виходить, що на тиждень батьки систематично віддають із власного гаманця 150 гривень репетиторові. Кругленька сума висвітлюється як для «безкоштовної» освіти, чи не так? Очевидно, що шкільних знань надто мало, щоб осилити важке ЗНО, тому в будь-якому випадку тут без репетиторів не обійтися.

P.S Отже, шановні батьки майбутніх випускників, моя вам порада: тугіше затягніть паски, а ви, майбутні випускники, не підведіть своїх батьків.