1. Новини Закарпаття

Репетитори підняли ціни на підготовку до ЗНО

22.11.2013 09:20 Архів

В Україні подорожчали послуги репетиторів, які допомагають абітурієнтам підготуватися до ЗНО. При цьому головною причиною цього репетитори називають...


В Україні подорожчали послуги репетиторів, які допомагають абітурієнтам підготуватися до ЗНО. При цьому головною причиною цього репетитори називають...
LIKE: Репетитори підняли ціни на підготовку до ЗНО
В Україні подорожчали послуги репетиторів, які допомагають абітурієнтам підготуватися до ЗНО. При цьому головною причиною цього репетитори називають показники успішної здачі учнів у попередні роки.

У цілому, порівняно з весною 2013-го година заняття подорожчала в середньому на 10-50 гривень.
Якщо раніше в регіонах репетитори брали за урок від 50 грн, то тепер вартість заняття з будь-якого предмету стартує від 70 грн/год. У Києві ціни ще вищі — від 100 гривень за 60 хвилин, а рекомендований час підготовки — дві години на тиждень. Таким чином виходить мінімум 800 гривень на місяць.
За словами викладачів, зараз все дорожчає, та й попит на їхні послуги зростає.
Найвищі ціни на заняття з української та англійської мов. При цьому носії мови беруть за підготовку до ЗНО з англійської набагато менше, ніж українські викладачі. «Я викладаю іспанську та англійську. Оскільки у мене немає наукових звань, то в годину беру 200 грн. У минулому році середня ціна була 150 грн. Мій хрещений має звання професора, він готує до ЗНО з української мови і бере 300 гривень за годину. Деякі іноземці готують до ЗНО з англійської за 100-160 гривень, але до них чомусь менше ходять, ніж до нас», — повідомила репетитор з Києва Анастасія Коваленко.
Вартість індивідуальних занять з інших предметів особливо не відрізняється. Основним чинником є кваліфікація (освіта, наукове звання) викладача, а також регіон, де проходить підготовка.
На ЗНО-2014 випускники можуть вибрати від одного до 4-х предметів (у списку їх 11). Виходить, що, якщо готуватися до здачі трьох предметів два рази в тиждень по годині протягом півроку, за репетиторство в регіонах доведеться заплатити близько 10 тис. грн (70 грн кожен предмет за годину), а в Києві — близько 17 тис. грн (120 грн кожен предмет за годину).
ТСН.ua