1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Рейтинг головних ялинок Закарпаття

07.01.2014 14:05 Архів

Головний атрибут новорічно-різдвяних свят, звичайно, ялинка. Ними прикрашають не тільки домівки, а й міста та села. Цьогорічні зелені красуні Закарпаття...

Головний атрибут новорічно-різдвяних свят, звичайно, ялинка. Ними прикрашають не тільки домівки, а й міста та села. Цьогорічні зелені красуні Закарпаття...
Головний атрибут новорічно-різдвяних свят, звичайно, ялинка. Ними прикрашають не тільки домівки, а й міста та села. Цьогорічні зелені красуні Закарпаття привертають увагу не лише своїми розмірами, а й іграшками, більшість яких виготовлена дітками.

Найбагатшою і дуже стильно виглядає зимова красуня на площі Народній в Ужгороді, перед будівлею облдержадміністрації та обласної ради. Привезли її з Рахівщини, а для прикрашання використали 420 великих та малих бордових куль і 201 метр гірлянд. Діаметр найбільших іграшок ─ 30 см, найменших ─ 15 см.
Різне: Ялинка в Ужгороді

Новорічну ялинку в Мукачеві, яку розмістили на центральній площі, прикрасили оригінальними іграшками, виготовленими школярами. Найкращі роботи дітлахів відзначили почесними грамотами Мукачівського міськвиконкому. Висота святкової ялинки ─ 22 метри.

Різне: Ялинка в Мукачеві
Вражає розмаїттям і тячівська новорічна красуня. Разом з традиційними іграшками на ялинці красуються й саморобні. Їх для конкурсу «Прикрась ялинку міста-2013» виготовили учні місцевих шкіл. Та найголовніша особливість ялинки Тячева — те, що її верхівка прикрашена ще й державним прапором України.
Різне: Ялинка в Тячеві

У Хусті головну красуню міста встановили на майдані Незалежності. Засяяла вона різнобарв’ямзавдяки учням та дошкільнятам, які взялися за виготовлення креативних новорічних прикрас. Загалом вони змайстрували 109 іграшок.
Різне: Ялинка в Хусті

Також ми вирішили відзначити, як одну з найошатніших ялинок Закарпаття ─ вічнозелену красуню Берегова. Побачити її можна на площі Кошута. 12-метрова ялинка зібрала різноманітних сніговиків, дзвіночки, новорічні зірки та різнокольорові кулі, які теж створили дітлахи.
Різне: Ялинка в Берегові

У Сваляві традиційно прикрасили одну з двох ялинок, які ростуть у центрі міста. Сайт міської ради запевняє, що цьогорічна ялинка заввишки близько 28 метрів і такою високою – живої, а не зрубаною красунею не може похвалитися жоден інший райцентр Закарпаття. Урочисто «відкрили» свалявську ялинку, як і більшість інших у нашій області, 19 грудня, на день святого Миколая.
Різне: Ялинка в Перечині

У Перечині теж уже другий рік поспіль прикрашають ялинку, яка росте у центрі міста. Цього року вона особлива – уся в стрічечках кольорів національного прапора України — жовтих та блакитних.
Різне: Ялинка в Перечині

7Dniv