1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. >

Призначення нового ректора МДУ викликало невдоворення частини викладачів і студентів

25.12.2013 19:56 0 Архів

Несподіваний візит відбувся у Мукачівському державному університеті. До вишу завітали заступник голови ОДА Іван Качур, директор департаменту освіти і науки,...

Несподіваний візит відбувся у Мукачівському державному університеті. До вишу завітали заступник голови ОДА Іван Качур, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Маріанна Кляп та екс-очільник Мукачівського гуманітарно-педагогічного інституту Василь Росул.



Прийшли нібито з приємною звісткою – призначити нового виконувача обов’язків ректора МДУ, однак у підсумку педагоги мукачівського вишу вирішив підготувати лист до Міністерства освіти та науки з клопотанням про перегляд кандидатури на цю посаду.

Біля вишу невдоволені студенти і викладачі, вони проти призначення нового виконувача обов'язків ректора МДУ. Без попереджень і оголошень їм повідомили, що виконувати обовязки їхнього ректора Юрія Мигалини відтепер буде навіть не викладач їхнього вишу Василь Росул. Тим часом у статуті університету зазначено, що цю посаду, як правило, має обіймати один із проректорів.

25 грудня термін контракту діючого ректора МДУ Юрія Мигалини закінчився і його повноваження виконувала проректор із навчальної роботи Тетяна Щербан.

Студенти вирішили провести акцію протесту і перекрити дорогу біля свого вишу. Аби не порушувати правила дорожнього руху вони хотіли ходити по пішохідному переходу туди – назад, але перешкодив їм у цьому депутат Мукачівської міської ради від Партії Регіонів Володимир Кунак, який не лише заважав проведенню акції, а й перешкоджав роботі знімальної групи.

Тим часом педколектив МДУ вирішив підготувати лист до Міністерства освіти та науки з клопотанням про перегляд кандидатури на посаду виконуючого обовязки ректора.

М-студіо

Читайте протилежну позицію:
Екс-ректор МДУ Юрій Мигалина відмовляється залишати посаду