1. Новини Закарпаття

Порошенко підписав закон про штрафи за порушення правил паркування

19.06.2014 14:25 Архів

Президент України підписав закон про введення штрафів за порушення правил паркування.

Президент України підписав закон про введення штрафів за порушення правил паркування.
Техніка / Авто: 1Президент України підписав закон про введення штрафів за порушення правил паркування.

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1283-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів». Про це повідомляє прес-служба глави держави сьогодні, 19 червня.

Відповідно до закону, штраф за несплату послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами та іншими технічними засобами, які забезпечують контроль за паркуванням, або автоматичними в'їзними та виїзними терміналами, становить від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-204 гривень).

Паркування на місцях, призначених для безкоштовного паркування транспортних засобів особами, які не мають відповідних пільг, тягне за собою стягнення штрафу від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів (255-306 гривень).

Порушення посадовими особами суб'єктів господарювання, які утримують майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування, тягне за собою штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів (340-510 гривень).

Закон також «чітко розмежовує повноваження органів місцевого самоврядування та Державтоінспекції МВС з контролю за виконанням правил в частині розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів та в частині забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно».

Нагадаємо, Верховна Рада 29 травня внесла зміни до законодавства про паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування.