1. Новини Закарпаття

Перепитії в Києві: сутички з "Беркутом" та розбита голова Луценка

11.01.2014 11:20 Архів

Учора, 10 січня, в Києві відбулося протистояння між активістами Євромайдану та бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут».

Учора, 10 січня, в Києві відбулося протистояння між активістами Євромайдану та бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут».
Різне: Луценку зашили величезну рану на головіУчора, 10 січня, в Києві відбулося протистояння між активістами Євромайдану та бійцями спецпідрозділу міліції «Беркут».

Спочатку конфлікт виник біля Києво-Святошинського районного суду Київської області, який виніс вирок фігурантам «васильківського справи» — по шість років ув'язнення. Після оголошення вироку активісти, які мітингували на вулиці, заблокували виїзди з подвір'я суду, щоб не дати відвезти засуджених. Під судом сталася бійка між мітингуючими та «Беркутом», в ході якої сильно постраждало кілька активістів і журналістів, а також народні депутати Едуард Леонов і Юрій Бублик, зазначає ТСН.

Після цього в знак протесту учасники Автомайдану заблокували автобуси з «Беркутом» на проспекті Перемоги. За словами активістів, в автобусах перебували саме ті бійці спецпідрозділу, котрі кількома годинами раніше побили людей під приміщенням суду. Таким чином, на проспекті Перемоги зібралися кілька сотень людей.

На місці протистояння між активістами Автомайдану та бійцями «Беркуту» сталася бійка, внаслідок якої колишньому керівнику МВС Юрію Луценку розбили голову. Згідно свідчень очевидців, Луценко з дружиною увійшов до салону автобусу та переконував «беркутівців» виконати вимоги людей. Коли він вийшов на вулицю, хтось почав розкачувати один із автобусів. У відповідь бійці «Беркуту» вискочили та накинулися на людей, які стояли поряд. Луценко намагався зупинити «беркутівців», але дістав кілька ударів кийком по голові.

Після бійки «беркутівці» все ж змогли вирватися з оточення активістів Автомайдану. Їхня блокада завершилася «коридором ганьби» для бійців. Так, спецпризначенці домовилася з активістами поскидати шоломи та маски в обмін на вільний прохід у «живому коридорі». Умовою євромайданівців була можливість ідентифікувати бійців – учасників побиття людей біля суду над «васильківськими терористами».

Наразі на Євромайдані посилили заходи безпеки, та закликали людей прийти на мітинг.