1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На ужгородському фестивалі смакуватимуть папріку

03.09.2013 14:19 Архів

Щорічний фестиваль «Добронська паприка», який вже став традиційним, цьогоріч відбудеться 14—15 вересня у селі Мала Добронь, що на Ужгородщині. Організатори...

Щорічний фестиваль «Добронська паприка», який вже став традиційним, цьогоріч відбудеться 14—15 вересня у селі Мала Добронь, що на Ужгородщині. Організатори...
Щорічний фестиваль «Добронська паприка», який вже став традиційним, цьогоріч відбудеться 14—15 вересня у селі Мала Добронь, що на Ужгородщині. Організатори зазначають, що свято проводиться з метою відтворення та популяризації угорської національної кухні з використанням червоного меленого перцю (паприки); розвитку угорського і українського самодіяльного мистецтв, народних звичаїв, традицій і обрядів.

Так, 14 вересня о 16.00 захід розпочнеться концертною програмою на місцевому стадіоні. Тут же буде представлено виставку робіт народних умільців району. Наступного дня, 15 вересня, о 14.00 відбудеться урочисте відкриття фестивалю з дегустацією угорських національних страв.

Відомо, що саме села Мала Добронь та Велика Добронь славляться своєю червоною паприкою. «Село з перчинкою» так ще називають ці населені пункти, адже майже усі мешканці вирощують червоний перець і виготовляють приправу, без якої неможливо приготувати жодної національної страви. А ще її полюбляють не тільки у нас, на Закарпатті, по всій Україні, ба, навіть, в Італії та Ізраїлі. Ось подруга Олена із Чернівців щораз просить передати їй пакунок із червоною паприкою. Цьогоріч у рамках фесту відзначать ще й 15-річчя Малодобронської дитячої школи мистецтв.

Надія САРАНА, газета "Новини Закарпаття"