1. Новини Закарпаття

Ми - в Європу

16.05.2014 19:59 Архів

Зовсім не новина, що серед нас часто відбуваються правопорушення. Хто через це страждає? Напевно, всі. З уст очевидця: « Нещодавно, здійснюючи покупки в...

Зовсім не новина, що серед нас часто відбуваються правопорушення. Хто через це страждає? Напевно, всі.
З уст очевидця: « Нещодавно, здійснюючи покупки в...
Зовсім не новина, що серед нас часто відбуваються правопорушення. Хто через це страждає? Напевно, всі.
З уст очевидця: « Нещодавно, здійснюючи покупки в супермаркету Велес по вул. Вовчинецькій (м. Івано-Франківськ), я став свідком украй неприємної ситуації. Двоє юнаків, 17-ти років, намагаються придбати блок пива. Згідно з законом :«Продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку». Касир все ж таки попросила у хлопців паспорт, але ті його не мали. Колега-касир порадила пробивати товар, а ось чек не видавати. Послухавши свою колегу-правопорушника, та пробила товар і не видала чек. Хлопці, раді покупці, вийшли з супермаркету. А ось у мене, після побаченого, на душі залишився неприємний осадок…»
Впевнена, що це не одинична ситуація. Не будемо звинувачувати лише касирів. Щоб побачити правопорушення, варто лише оглянутися навколо. Виникає питання: «А ми, дійсно, готові йти в Європу?»