1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Матч смерті: 14 липня "Говерла" зіграє з донецьким "Шахтарем"

10.07.2013 19:40 Архів

Перший тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги відкриє поєдинок у Сімферополі між місцевою «Таврією» і луганською «Зорею», а вже через два...

<p>Перший тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги відкриє поєдинок у Сімферополі між місцевою «Таврією» і луганською «Зорею», а вже через два...

Анонси: 1Перший тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги відкриє поєдинок у Сімферополі між місцевою «Таврією» і луганською «Зорею», а вже через два дні, 14 липня, Перший національний у прямому ефірі покаже матч «Шахтар» (Донецьк) — «Говерла»(Ужгород).

Ужгородські вболівальники переживають за свою команду, а деякі журналісти поспішають охрестити цю гру «матч смерті». Проте футболісти налаштовані на Донбас-Арені показати «донецьким», де раки зимують і не підвести свого нового наставника. За день до стартового поєдинку чемпіонату України, «Шахтар» покаже свою нову форму і обладнає стадіон іменними кріслами для вболівальників.

До ранкового й вечірнього тренувань, теоретичного заняття «Говерлі» додасться ще й перегляд матчу за Суперкубок України «Чорноморець» – «Шахтар». Отже, гірників можна буде побачити в дії безпосередньо напередодні старту чемпіонату. У команді надають вагомого значення інформації про суперника, адже це один із ключів до пошуку вдалої гри проти донеччан. До того ж гравці переконані, що навіть у такої іменитої команди, як чемпіон України, є слабкі сторони. Ними тільки потрібно скористатися

У рамках Чемпіонатів та Кубків України «Говерла» 14 разів зустрічалася з донецьким «Шахтарем».

У 13 з них команда терпіла невдачу (7 – вдома, 6 – на виїзді), у двох матчах (обидва домашні) зафіксовано нічийний рахунок.

Різниця забитих та пропущених м’ячів: 7-39 (+32 на користь гірників). Зі своїх 7-ми забитих голів закарпатці 5 забили в рідних стінах, 2 – на виїзді. Пропустили ж у власні 18 вдома та 21 на виїзді.

Найбільший рахунок – 5:0 був зафіксований в сезоні 2007/08  на матчі в Донецьку,  який завершився перемогою «Шахтаря». Найбільш частий результат очних зустрічей – 1:0 (4 рази — усі на користь донецької команди).

У Кубку України «Говерла» тричі зустрічалася  з «Шахтарем». Усі поєдинки проходили в Ужгороді в рамках 1/8 фіналу й завершувалися перемогою донецької команди.

«Говерлу» судитиме арбітр із Сімферополя
Комітет арбітрів Федерації футболу України на своєму офіційному сайті розмістив інформацію щодо призначення арбітрів на поєдинки стартового туру прем'єр-ліги. Зокрема стало відомо, що матч «Шахтаря» й «Говерли» обслуговуватиме Юрій Вакс. Йому допомагатимуть асистенти іще один сімферополець Ігор Альохін та луганчанин Євген Данильченко.

  • Додаткові асистенти арбітрів – Віталій Дяденко (Кіровоград), Сергій Скирда (Харків);
  • 4-й арбітр – Едуард Курцеба (Одеса);
  • Спостерігач арбітражу – Володимир Петров (Харків);
  • Делегат ФФУ – Григорій Сімонов (Київ)


Дивіться матч о 18:55 у неділю 14 липня