1. Новини Закарпаття

Комбінація клавіш Ctrl+Alt+Delete народилася ще у 1981 році

20.07.2013 14:53 Архів

Колишній інженер IBM, програміст Девід Бредлі поділився спогадами про те, як ними була придумана комбінація клавіш Ctrl+Alt+Delete.

<p>Колишній інженер IBM, програміст Девід Бредлі поділився спогадами про те, як ними була придумана комбінація клавіш Ctrl+Alt+Delete.</p>

Техніка / Авто: 1Колишній інженер IBM, програміст Девід Бредлі поділився спогадами про те, як ними була придумана комбінація клавіш Ctrl+Alt+Delete.

За словами Бредлі, комбінація «народилася» навесні 1981 року в ході розробок нового ПК для IBM.

Роботи йшли дуже швидко, тому що компанія хотіла встигнути випустити свій комп'ютер одночасно з виходом на ринок комп'ютерів Apple та RadioShack.

У разі будь-якого програмного збою в ході робіт доводилося неодноразово перезавантажувати комп'ютер. Відлік часу йшов буквально на хвилини, а кожне перезавантаження забирало дорогоцінний час.

На певному етапі хтось з розробників розлютився і вдарив руками по клавіатурі, запропонувавши призначити окрему комбінацію клавіш для перезавантаження.

За іронією долі, його руки потрапили на три клавіші — ті самі Ctrl+Alt+Delete виявилися комбінацією, яку неможливо було натиснути незграбним рухом. Реалізація ідеї відняла приблизно десять хвилин.

При цьому розробники планували прибрати її з фінальної версії комп'ютера, але в метушні про це забули.

Пік популярності комбінації Ctrl+Alt+Delete припав на початок 1990-х, коли користувачі зіткнулися з «синім екраном смерті» в Microsoft Windows.

ТСН