1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Хустщина: стадо карпатських буйволів поповнилося одразу двома буйволенятами

29.04.2013 14:53 Архів

У квітні 2013 року, в унікальному стаді карпатських буйволів у с.Стеблівка Хустського району, якими опікується Porsche Finance Group в Україні, народилося відразу двоє...

<p>У квітні 2013 року, в унікальному стаді карпатських буйволів у с.Стеблівка Хустського району, якими опікується Porsche Finance Group в Україні, народилося відразу двоє...

У квітні 2013 року, в унікальному стаді карпатських буйволів у с.Стеблівка Хустського району, якими опікується Porsche Finance Group в Україні, народилося відразу двоє маленьких буйволенят. Завдяки їхній появі на світ поголів'я рідкісних карпатських буйволів в Україні, яких залишилося трохи більше 50, збільшилося ще на дві особини.

Різне: Хустщина: стадо карпатських буйволів поповнилося одразу двома буйволенятами

«Буйволи – дуже чутливі тварини, тому багато телят не виживають. Але народжені 14 і 22 квітня буйволенята абсолютно здорові й дуже активні, — каже Ольга Хоменко, одна із засновників організації «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір». — Новонароджена дівчинка «Квітка» важить 35 кг. Її мати – буйволиця «Товста» важить 600 кг і отримала своє ім’я за хороший апетит. Другий малюк – хлопчик «Крістіан», вагою 38 кг, народився у буйволиці Христини».

Porsche Finance Group приєдналася до екологічної ініціативи Регіональної обласної екологічної організації «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір» у 2012 році.

«Для нас це дуже велика підтримка, нам пощастило, що наша справа цікава не лише нам. Це чудовий стимул не здаватися, і продовжувати працювати для відновлення цього вимираючого виду тварин», — каже Ольга Хоменко.

Карпатські буйволи — найпівнічніша корінна популяція у світі. Їх привезли з Азії багато століть тому, і за цей час вони повністю акліматизувалися для життя в Карпатах. До ХХ століття в багатьох Закарпатських селах тримали сотні цих унікальних тварин, але зараз поголів'я буйволів стрімко скорочується. За останніми даними, сьогодні в Україні налічується трохи більше 50 особин.

«Porsche Finance Group усіляко підтримує унікальний екологічний проект і таким чином реалізує благодійну місію компанії надавати допомогу тим, хто її дійсно потребує. Досі поголів'я буйволів росло дуже повільно. Тому поява на світ одразу двох буйволенят – це велика радість для нас. Ми і надалі будемо прикладати усі зусиль, щоб цей вид тварин зберігся на землі», — каже Голова правління Porsche Finance Group Йозеф Граф.

Організація «Збереження агро-біорізноманіття Карпатських гір» є місцевою ініціативою, спрямованою на збереження зникаючих видів домашніх і диких тварин. З цією метою в селі Стеблівка Хустського району Закарпатської області була заснована «Станція порятунку», яка займається розведенням карпатських буйволів та інших зникаючих видів, а також підтримує і консультує фермерів, які тримають їх у своїх господарствах.


Відкрите Закарпаття — ViZa