1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Хуст перейняв крижану естафету Ice bucket challenge

29.08.2014 14:45 Архів

Флешмоб Ice bucket challenge набув поширення у всьому світі. Виник він у США, де гроші збирались на дослідження рідкісної і невиліковної хвороби ALS (бічний аміотрофічний...

Флешмоб Ice bucket challenge набув поширення у всьому світі. Виник він у США, де гроші збирались на дослідження рідкісної і невиліковної хвороби ALS (бічний аміотрофічний...
Флешмоб Ice bucket challenge набув поширення у всьому світі. Виник він у США, де гроші збирались на дослідження рідкісної і невиліковної хвороби ALS (бічний аміотрофічний склероз). А от жителі Хуста вирішили зробити такий флешмоб для підтримки армії .

-Крижаний флешмоб у нашому місті розпочався цього понеділка,- сказав організатор хустської акції Роман Понепаляк. — Скільки він триватиме, ніхто не знає. Бажаючих обливатися холодною задля доброї справи хоч відбавляй. Та багато залежить ще й від того чи учасники зможуть залучити до акції інших людей, які будуть наслідувати їхній приклад.

Нагадаємо, до веселого флешмобу Ice Bucket Challenge вже доєдналися тисячі людей серед них і світові зірки: Віл Сміт, Він Дізель, Андріано Челентано, Селена Гомез, Ештон Катчер. Серед українців крижаний душ прийняли чемпіон світу Володимир Кличко, гравці збірної України з футболу Анатолій Тимощук, Євген Коноплянка та інші.

Днями до естафети долучилися й виноградівці. На своїй сторінці у Фейсбук депутат обласної ради Артур Івашко розмістив відео, на якому видно, як він разом із міськими депутатами Олександром Товтом і Михайлом Романом обливаються холодною водою з розмальованих у синьо-жовтий колір відер. Наслідувати свій приклад вони запросили місцевих політиків.

Згідно умов акції, якщо вас долучили до флешмобу, ви змушені на камеру облитися крижаною водою і перерахувати кошти на українську армію або онкохворих дітей в розмірі 100 гривень. Якщо водяні процедури вам не подобаються, тоді на рахунок потрібно кинути 1000 гривень. На виклик слід відреагувати впродовж 24 годин.

Долучатись до благодійної акції можна в групі vk.com/club76183155