1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Іштван Гайдош: Перешкоджаючи прийняттю бюджету-2014, опозиція прагне економічної дестабілізації в Україні

15.01.2014 09:30 Архів

Наміри опозиції перешкоджати прийняттю бюджету є свідченням того, що вона зацікавлена не в розвитку держави, а в її економічній дестабілізації. Таку думку...

Наміри опозиції перешкоджати прийняттю бюджету є свідченням того, що вона зацікавлена не в розвитку держави, а в її економічній дестабілізації. Таку думку...
Різне: Іштван ГайдошНаміри опозиції перешкоджати прийняттю бюджету є свідченням того, що вона зацікавлена не в розвитку держави, а в її економічній дестабілізації. Таку думку висловив народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Іштван Гайдош, виступаючи на мітингу у Маріїнському парку столиці щодо невідкладного прийняття державного бюджету на 2014 рік.

«Зараз ми чуємо про те, що опозиція не лише не збирається голосувати за державний бюджет на 2014 рік, але й має намір перешкоджати більшості його приймати. Такі дії свідчать лише про одне – опозиціонери не зацікавлені у розвитку країни і встановленні належних соціальних стандартів. Говорячи про підвищення рівня життя, насправді вони прагнуть економічної дестабілізації, керуючись принципом «Чим гірше, тим краще», — сказав народний депутат.

Він зазначив, що прийняття державного бюджету на 2014 рік є надзвичайно важливим для України, оскільки в ньому передбачено вирішення соціальних завдань, розширення бюджетної підтримки регіонам, покрашення інвестиційного клімату.

«Не варто забувати, що у бюджеті цього року закладено підвищення зарплат, пенсій, соціальних стандартів. Зокрема, передбачається підвищення мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії та інших соціальних виплат. Також важливо, що у ньому враховано й інтереси національних меншин, і виділення коштів на реалізацію нового мовного закону, з допомогою якого імплементована Європейська мовна хартія. Тому потрібно вести спільний діалог, а не блокувати Верховну Раду. Поведінка опозиції — це не по-європейськи. Парламент має працювати», — додав Іштван Гайдош.

Окрім цього, він іще раз наголосив на зваженості проведення зовнішньої політики нинішнім керівництвом держави.

«Україна зміцнює відносини з ЄС та поглиблює співпрацю з Росією. Збалансованість зовнішньої політики є важливим чинником розвитку держави. Варто додати, що саме співробітництво у трикутнику Брюссель – Київ — Москва підтримує новий уряд Німеччини, і це — також позитивний момент», — заявив парламентарій.

Прес-служба народного депутата України Іштвана Гайдоша