1. Новини Закарпаття
  2. >

Гіпопотам, який живе у Київському зоопарку, визнаний найстарішим у світі

17.09.2013 15:24

Київський зоологічний парк звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України та отримав позитивну...

Різне: ГіпопотамКиївський зоологічний парк звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України та отримав позитивну відповідь. При цьому наразі Бресті є і найстарішою самкою гіпопотама у світі, повідомили УНН представники підприємства.

За повідомленням, цього року в грудні бегемотиці Бресті виповнюється 55 років.

«У зв’язку з тим, що попередня перевірка заявки не виявила аналогічних рекордів в Україні, Експерта Рада прийняла рішення щодо можливої реєстрації даного рекорду», — повідомили зоопарку.

Довідково: бегемотиця Бреста народилася в Ленінградському зоопарку 15 грудня 1958 року і прибула до Київського зоопарку у 1973 році. Вона не тільки довгожителька, но й отримала звання «старожил» зоопарку, оскільки вже 40 років знаходиться у Києві. «Зазвичай бегемоти живуть 40-45 років. На даний час Бреста, зважаючи на вік, пересувається повільно та неохоче, і разом з тим веде активний спосіб життя: виходить попастися на травичці, полежати у воді та погрітися на сонці», — повідомили представники Київського зоопарку.

Додамо, що у серпні 2012 у США, в зоопарку міста Евансвілл (штат Індіана, США) померла найстаріша у світі самка гіпопотама Донна у віці 62 років. Тепер її місце зайняла Бреста, вік якої наразі – 54 роки 10 місяців.