1. Новини Закарпаття

Гіпопотам, який живе у Київському зоопарку, визнаний найстарішим у світі

17.09.2013 15:24 Архів

Київський зоологічний парк звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України та отримав позитивну...

Київський зоологічний парк звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України та отримав позитивну...
Різне: ГіпопотамКиївський зоологічний парк звернувся до Національного Реєстру Рекордів про визнання гіпопотама Брести найстарішим гіпопотамом України та отримав позитивну відповідь. При цьому наразі Бресті є і найстарішою самкою гіпопотама у світі, повідомили УНН представники підприємства.

За повідомленням, цього року в грудні бегемотиці Бресті виповнюється 55 років.

«У зв’язку з тим, що попередня перевірка заявки не виявила аналогічних рекордів в Україні, Експерта Рада прийняла рішення щодо можливої реєстрації даного рекорду», — повідомили зоопарку.

Довідково: бегемотиця Бреста народилася в Ленінградському зоопарку 15 грудня 1958 року і прибула до Київського зоопарку у 1973 році. Вона не тільки довгожителька, но й отримала звання «старожил» зоопарку, оскільки вже 40 років знаходиться у Києві. «Зазвичай бегемоти живуть 40-45 років. На даний час Бреста, зважаючи на вік, пересувається повільно та неохоче, і разом з тим веде активний спосіб життя: виходить попастися на травичці, полежати у воді та погрітися на сонці», — повідомили представники Київського зоопарку.

Додамо, що у серпні 2012 у США, в зоопарку міста Евансвілл (штат Індіана, США) померла найстаріша у світі самка гіпопотама Донна у віці 62 років. Тепер її місце зайняла Бреста, вік якої наразі – 54 роки 10 місяців.