1. Новини Закарпаття

Донецький безробітний купив електромобіль Tesla за 640 тисяч гривень

06.01.2014 13:22 Архів

В Україну заїхав перший електромобіль Tesla який вже наробив багато шуму по всьому світу. Ця машина не лише не споживає ані грама палива, але і не викидає шкідливих...

В Україну заїхав перший електромобіль Tesla який вже наробив багато шуму по всьому світу. Ця машина не лише не споживає ані грама палива, але і не викидає шкідливих...
Техніка / Авто: 1В Україну заїхав перший електромобіль Tesla який вже наробив багато шуму по всьому світу. Ця машина не лише не споживає ані грама палива, але і не викидає шкідливих речовин в атмосферу. Заощадити на бензині і подбати про природу вирішив житель Донецька на прізвище Гаджиєв, повідомляє Гірник.

За даними журналістів захисник природи на сьогодні безробітний. У його автопарку вже є два автомобілі: Мерседес S550 і відреставрована Перемога. Зовсім недавно гараж донеччанина поповнив автомобіль майбутнього: Tesla Model S. За нову іграшку з урахуванням розмитнення щасливий власник виклав 640 000 грн.

Отже, що ж із себе представляє Tesla Model S? Машину по праву називають унікальною. Справа в тому, що поки виробники автомобілів хваляться своїми електричними малолітражками, які можуть протягнути на одному заряді від 100 до 190 км, Tesla справила в сфері електромашин справжню революцію. Судіть самі. Автомобіль може зірватися з місця і розігнатися до першої сотки лише за 3.9 секунди.

А це вже на рівні кращих спорткарів, які, до слова, спалюють у середньому по 20 літрів 95-го бензину на сотку. “Теслі” у свою чергу необхідно всього лише 3,5 години контакту із звичайною розеткою 220 В. Натомість отримаєте мінімум 390 км драйву. Якщо не “топити” і їхати по рівній трасі, та ще й влітку, відстань може збільшитися до 480 км.

А це вже від Києва до Одеси. Але головне в Tesla – це дизайн. Поки інші автовиробники придумують “велосипед” і з конвеєра сходять чи то машини, чи то самокати, Tesla оснастила електроустаткуванням справжній VIP лімузин, який скручує шиї не тільки перехожим, а й іншим водіям.