1. Новини Закарпаття

Де переховується влада під час революційних подій

04.12.2013 16:49 Архів

Під Верховною Радою, Адміністрацією президента й Кабміном існує система підземних ходів, якою з'єднані головні держустанови країни. Про це повідомив...


Під Верховною Радою, Адміністрацією президента й Кабміном існує система підземних ходів, якою з'єднані головні держустанови країни. Про це повідомив...
LIKE: Де переховується влада під час революційних подій
Під Верховною Радою, Адміністрацією президента й Кабміном існує система підземних ходів, якою з'єднані головні держустанови країни. Про це повідомив екс-міністр Кабінету міністрів, регіонал Анатолій Толстоухов.

«Ці ходи, по суті, починають використовуватися під час революційних або протестних подій. Спочатку я знайомився з тунелями один раз, щоб розуміти, що це за об'єкт. А повною мірою користувався ними у 2004 році під час „сидіння в Кабміні“, — розповів Толстоухов.
За словами екс-міністра, тунелі добре освітлюються і, у разі необхідності, можуть навіть опалюватися.
»Потрапити в тунелі можна зсередини будівлі Кабміну. Є і ліфт, і сходи. Путівників по ходах, на скільки мені відомо, немає, а більшість членів уряду могли тільки чути або разово бачити ці спуски. У тунелях досить просторо, необхідності пригинатися або на зразок того немає", — повідомив регіонал.
Цю інформацію підтвердив один з нардепів першого скликання. За його словами, підземні тунелі дуже схожі на метро, «але там не так гарно».
Такі ж дані в екс-міністра МВС Юрія Луценка, який днями заявив про це на повний голос. Правда, за словами опозиціонера, влада часто користуються тунелями.
У секретаріаті Кабміну, в свою чергу, запевнили, що ходи дійсно є, але їх використовують нечасто.
ТСН.ua