1. Новини Закарпаття
  2. >

Чи готові закарпатські школи до введення другої іноземної мови

19.12.2013 08:57 0 Архів

У школах з 5-го класу учні вивчатимуть ще одну іноземну мову. Освітяни кажуть: ще одна іноземна – річ необхідна, адже наразі в сучасному світі без знання іноземних...

У школах з 5-го класу учні вивчатимуть ще одну іноземну мову. Освітяни кажуть: ще одна іноземна – річ необхідна, адже наразі в сучасному світі без знання іноземних ніяк. Як готуються до цього і школярі, і вчителі, та наскільки готові школи до подібних нововведень?



Учні спеціалізованої ЗОШ № 16 вивчають іноземну із задоволенням. Десятикласниці поглиблюють свої знання з англійської мови і переконані, що це їм потрібно. Англійської мови учні мають 5 уроків на тиждень, а також один урок країнознавства. А от другу іноземну включили в розклад занять для 5,6,7 та 8 класів. Аби легше вчити мови, використовують інтерактивну дошку. На цьому уроці школярі говорили про їжу, зокрема про сніданки.

Вивчаючи мову, дізнаються і про англійські традиції. Так нові стандарти освіти впроваджують у школах. Зокрема, поглиблене вивчення іноземних мов. У кожній школі свій підхід до нововведення, та на шляху до знань виникають і перешкоди: недостатнє кадрове забезпечення, нестача відповідної літератури, небажання учнів вчити мови. Та плюсів, на думку начальника відділу освіти, в такому нововведені набагато більше. Другою іноземною може бути французька, іспанська, чеська, англійська та німецька.

М-студіо