1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

5 навиків, які допоможуть влаштуватися на роботу в Google /навіть без освіти/

06.03.2014 11:04 Архів

The New York Times взяла інтерв'ю у віце-президента Google з кадрів Лазло Бока, який дав відповідь на питання: «Кого ж все-таки беруть на роботу в Google? » Свою відповідь Бок...

The New York Times взяла інтерв'ю у віце-президента Google з кадрів Лазло Бока, який дав відповідь на питання: «Кого ж все-таки беруть на роботу в Google? »

Свою відповідь Бок...
Знання: 5 навиків, які допоможуть влаштуватися на роботу в Google /навіть без освіти/The New York Times взяла інтерв'ю у віце-президента Google з кадрів Лазло Бока, який дав відповідь на питання: «Кого ж все-таки беруть на роботу в Google? »

Свою відповідь Бок почав з того, що в Google вважають результати тестів і GPA безглуздими і даремними. GPA ( Grade Point Average ) — це середньозважена оцінка успішності студента з його спеціальності. Так от, вона не говорить ні про що.

З кожним роком відсоток людей без освіти в Google тільки збільшується. І цю тенденцію не можна не помічати. У деяких командах він вже сягає 14 %. Отже, що ж потрібно для того, щоб отримати роботу своєї мрії?

Все-таки вища освіта не зашкодить. Багато посад в Google вимагають знання математики, програмування та фізики, які досить складно отримати без вищої освіти. Але в Google дивляться на інше. Є п'ять навиків, які ми цінуємо в тих, хто бажає отримати роботу в Google.

Розумові здібності
Звичайно, якщо ви влаштовуєтеся до нас програмістом (а це половина посад в Google), то в першу чергу ми оцінимо вашу здатність створювати код. Але все ж навик № 1, який шукається у всіх кандидатах — це розумові здібності. Не думайте, що ми будемо перевіряти ваш коефіцієнт IQ. Розумові здібності — це, перш за все, здатність вчитися. Схоплювати все на льоту. Це здатність робити картину зі шматочків мозаїки. Ми тестуємо ці навички за допомогою поведінкових тестів, які максимально точно визначають ваші здібності.

Лідерство
Не те лідерство, яке ви маєте на увазі. Ви були старостою в класі? Віце -президентом з продажу або главою шахового клубу? Нам все одно. На що ми звертаємо увагу, так це на те, як ви дієте в критичних ситуаціях. Чи готові ви взяти на себе непередбачене лідерство, якщо команда зіткнулася з проблемою, а ви єдиний, хто може її вирішити? У такій ситуації ви відступите або навпаки, станете на чолі команди? Нам важливо, щоб ви були завжди готові залучити всі свої сили для вирішення проблеми.

Скромність
Кінцева мета — це те, що ваша команда може зробити для вирішення проблеми. Тільки ціла команда. Зробіть свій внесок і дайте зробити його іншим. Без скромності ви не можете навчатися. Наші дослідження показали, що у багатьох випускників елітних коледжів настає плато в розвитку, коли вони приходять в Google. Через те, що вони намагаються не робити роботу, яка може привести до поганого результату і, як наслідок, не можуть вчитися на своїх помилках.

Вони мислять таким чином: « якщо щось вийшло, значить я геній, якщо щось пішло не так, значить хтось ідіот». Вам потрібно зменшити своє его. Хоча ні. Вам потрібно одночасно мати велике і маленьке его.

Досвід ( компетентність )
Уявіть, що ви наймаєте людину з високими розумовими здібностями, цікавого, охочого вчитися і має задатки лідера, але без знання спеціальності на посаду фінансового аналітика. І у вас є ще один кандидат, який розбирається у фінансах і має червоний диплом, але володіє тільки цим навиком. Кого ви оберете? Google вибере перше. При виникненні екстрених ситуацій, випускник з червоним дипломом буде діяти одним і тим же стандартним чином. У той час, як перший кандидат, може, пару раз напартачить, але втретє прийде з абсолютно геніальним і новим рішенням проблеми. І ми цінуємо це найбільше.

Талант
Зараз талант — це настільки невизначене поняття, що воно практично втратило свій первісний зміст. Коли ми бачимо людину, яка не ходила до університету, не ходила до школи, але зробила свій внесок у цей світ — ми розуміємо, що це виняткова людина. І потрібно зробити все, що в наших силах, щоб залучити її.

Занадто багато коледжів не пропонують того, що вони обіцяють. Ви влазите в борги, витрачаєте свій час і не вчитеся дійсно корисним речам, які можуть знадобитися в житті. Ви просто продовжуєте свій підлітковий вік без зобов'язань.

У Google приходить стільки талановитих людей, що ми вже давно перестали дивитися на стандартні показники досягнень, як GPA. Однак для багатьох людей коледж — це як і раніше кращий спосіб вести своє життя і зробити кар'єру. Але Бок просить не забувати про одну річ: «Будьте обережні ». Усім у цьому світі наплювати на те, як ви вивчили щось, важливо лише те, як ви вмієте поводитися зі своїми знаннями. А маючи всі перераховані вище якості, місце роботи вже не буде для вас важливим, ви будете достойно оцінені в будь-якому місці.

Джерело