1. Новини Закарпаття

24 серпня на Рахівщині відбудеться «Мегамарш у вишиванках»

17.08.2014 14:04 Архів

24 серпня у селищі Великий Бичків відбудеться подія, яка вже стала традиційною для найбільш патріотичних міст України. Шанувальники своєї держави присвятять до...

24 серпня у селищі Великий Бичків відбудеться подія, яка вже стала традиційною для найбільш патріотичних міст України. Шанувальники своєї держави присвятять до...
24 серпня у селищі Великий Бичків відбудеться подія, яка вже стала традиційною для найбільш патріотичних міст України. Шанувальники своєї держави присвятять до Дня її народження похід Мегамаршем у вишиванках.

1
За твердженням організаторів захід є аполітичним. Вони застерегли учасників маршу від використання будь-якої символіки, окрім державної.

Початок дійства заплановано на 13:30 за київським часом, коли відбудеться фотографування учасників, урочиста хода ж почне рух о 14:00 від Великобичківської ЗОШ №2.

«Мегамаршівці» пройдуть від ЗОШ №2 до Площі Героїв Небесної Сотні, де візьмуть участь у панахиді за воїнами, які боролись та віддали своє життя за Україну. Для вшанування пам’яті загиблих організатори просять принести із собою лампадки та живі квіти.

Дорогою учасники співатимуть українські пісні, тексти яких рекомендують заздалегідь вивчити. Знайти їх можна за посиланням vk.com.

— Марш у вишиванках має на меті зібрати бичківців разом і у такий спосіб показати вірність українським традиціям та підтримку всього національного. Ідея ж такої події виникла з подачі невгамовної місцевої патріотки Клари Мартинів, – прокоментував майбутню подію місцевому інтернет-виданню один зі співорганізаторів, ідейний натхненник маршу Микола Ковач. — Подібні заходи є всеукраїнськими, – звідси й назва «Мегамарш».

Крім власне урочистої ходи в національному одязі організатори готують учасникам та гостям ще кілька сюрпризів, деталі яких воліють поки не розголошувати. Проте запевняють, що така подія точно не залишить нікого байдужим та додасть наснаги і гордості за свій народ усім причетним.