1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

24 листопада ужгородців закликають підтримати євромітинг

23.11.2013 14:37 Архів

Закарпатский Громадський Центр закликає всіх небайдужих ужгородців та гостей міста, долучитись до протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС, що...

Закарпатский Громадський Центр закликає всіх небайдужих ужгородців та гостей міста, долучитись до протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС, що...
Анонси: 1Закарпатский Громадський Центр закликає всіх небайдужих ужгородців та гостей міста, долучитись до протесту проти зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС, що відбудеться в цю неділю, 24 листопада, о 13.00.

Прийти має кожен, адже мова йде не про підтримку когось в чомусь. Наразі йдеться виключно про захист себе і своєї сім’ї. Не можна сидіти склавши руки в той час, коли особистий інтерес кожного з нас нехтується кількома десятками державних чиновників. Маємо показати, що не будемо миритися з цинічним блокуванням важливих для нас кроків в житті країни. Це ще можливо в нашій країні: нам ще дозволяють вийти і демонструвати свою позицію, чого давно немає у сусідніх Білорусії та Росії.

Тому, якщо вам не байдужа доля України, виходьте в неділю на вулиці Ужгорода. Беріть із собою українські прапори та атрибутику з символікою ЄС, якщо маєте.

Окремо, хочемо звернутись до представників політичних об’єднань, не приносити партійні стяги на мітинг. Розгортання їх на заході, може обурити та роздратувати інших учасників, які зібрались стихійно за власною ініціативою, аби висловити свою позицію. І останнє, що зараз цікавитиме, це стати частиною політичної масовки. Піар на людях в цей час – найгірше, що може зараз зробити кожен з нас.

Також звертаємось до влади міста Ужгород з проханням не вдаватись до обмеження права жителів цього міста, вийти на центральну площу і висловити свою позицію щодо майбутнього України. Більше того, обрана нами, влада має зробити все, аби ця можливість була реалізована. Зрештою для нас, жителів Ужгорода, буде цілком прийнятно, якщо представники влади стануть поруч з нами на площі, як, до прикладу, це зробила влада міста Львова. Ужгород – ворота України до Євросоюзу.Тож кому як не нам говорити про перспективи євроінтеграції, в якій кожен з нас зацікавлений.

Правоохоронні органи просимо підтримати ужгородців, забезпечуючи громадський порядок на заході, та уберігаючи учасників від можливих провокацій. Мирне зібрання не може становити загрозу ні для міста, ні для його жителів. Тож спецзасоби та додаткова амуніція, в неділю вам не знадобляться. Натомість кожен присутній на мітингу працівник внутрішніх справ, окрім службового, може виконати свій громадянський обов’язок, який полягає у відстоюванні інтересів країни та її народу, що прагнуть кращого життя для себе та майбутніх дітей.

Зустрінемось всі на площі Театральній, чим більше нас тим зрозуміліша наша позиція!