1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

20 жовтня у Хусті пройде «День Бетлена»

17.10.2013 14:07 Архів

20 жовтня громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» вперше організує «День Бетлена» у Хусті, на площі перед краєзнавчим музеєм, повідомляє
20 жовтня громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» вперше організує «День Бетлена» у Хусті, на площі перед краєзнавчим музеєм, повідомляє <a...
20 жовтня громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» вперше організує «День Бетлена» у Хусті, на площі перед краєзнавчим музеєм, повідомляє 7Днів.

Ґабор Бетлен – видатний історичний діяч, його діяльнісь тісно повязане з Закарпаттям, з Мармарощиною. Період правління Ґ. Бетлена, який розпочався 23 жовтня 400 років тому, називають золотою епохою Трансільванії. Для організаторів цей визначний ювілей став приводом для проведення цього фестивалю народної творчості.

В рамках заходу відвідувачі більш детально зможуть ознайомитись з діяльністю трансільванського правителя та дізнатись, який зв'язок Ґ. Бетлен мав до Закарпаття.

Гості фестивалю також зможуть побачити сучасну виставу театрального гуртка Закарпатського Угорського Інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, та виступи хорів, музичних, танцювальних гуртків.

Гості фестивалю також матимуть можливість відвідати палатки ремісників, де проводитиметься майстер-клас з виготовлення бочок. Відвідувачів пригощатимуть хорошими винами та смачними стравами. Програму фестивалю завершує фольклорний концерт видатних тячівських музикантів.

Організатори