1. Новини Закарпаття
  2. >

Завтра ФК "Минай" проведе товариський матч з ФК "Ужгород" (ФОТО)

27.01.2020 18:50 Спорт

28 січня, наша команда проведе свій 6-ий товариський матч на перших тренувальних зборах. І це буде не просто матч, а закарпатське дербі, адже в суперниках буде ФК «Ужгород».

28 січня, наша команда проведе свій 6-ий товариський матч на перших тренувальних зборах. І це буде не просто матч, а закарпатське дербі, адже в суперниках буде ФК «Ужгород».

Про це повідомив fcminaj.com.

Думаю, нашим вболівальників не слід зайвий раз представляти цей клуб. «Минайці» знайомі із «Ужгородом» ще з часів свого заснування, коли грали ще на обласних турнірах. Сьогодні ФК «Ужгород» вже не аматорська команда, а вже рік як професійний клуб. Щоправда, з результатами у них поки не дуже. Наразі команда посідає 10-е місце в групі «А» Другої ліги і всього 3 очки має переваги над зоною вильоту.

У зв’язку з цим у команді чимало змін. Зокрема, новий головний тренер. Тепер клуб очолює відомий багатьом закарпатським вболівальникам наставник Михайло Іваниця. Є кадрові зміни і у складі, хоч і кістяк команди зберегли.

Розпочав «Ужгород» свою підготовку пізніше за «Минай». Вони вийшли з відпустки 15 січня, а свій перший товариський матч зіграли лише в цю суботу, 25 січня, паралельно із нашою командою. «Ужгород» обіграв пряшівський «Татран» з рахунком 8:0. Щоправда, то не основна команда, з якою грав «Минай», а U-21.

Для нашої же команди це буде вже другий товариський матч на ужгородському стадіоні «Авангард». Після перемоги над основою словацького клуба, «минайці» не переривали своїх тренувань і працювали без вихідних. Нагадаємо, що три останніх матчі наш клуб виграв, тому і до матчу з «Ужгородом» підійдемо у гарному настрої.

Загалом, для «Минаю» це буде вже 11-та зустріч із своїм сусідом. Команди жодного разу не зустрічалися на офіційному рівні у всеукраїнських турнірах. А ось на рівні обласних турнірів чи у товариських матчах – чимало. «Минай» 8 разів перемагав, «Ужгород» – 2. До речі, перемагав «Ужгород» лише коли за них ще грав Гегедош. «Минайці» же перемагали у цьому протистоянні у 7 останніх матчах. Самий останній раз команди грали перед початком цього чемпіонату – 18 липня на стадіоні «Минай». І ми перемогли з рахунком 2:0.

Ось історія протистоянь:

6 грудня 2016, Зимова першість, ФК «Минай» –– ФК «Ужгород» 2:1 (Дзьоба, Назаренко –Бандурович)
31 травня 2016 , чемпіонат Закарпаття, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» – 2:5 (Багрій, Костик – Гегедош -4, Реплюк)
24 вересня 2016, чемпіонат Закарпаття, ФК «Ужгород» – ФК «Минай» – 2:1 (Гегедош, Реплюк – Нуцу Арделян)
15 квітня 2016, півфінал Кубка Закарпаття, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» – 3:0 (Гегедош-2, Кополовець)
19 квітня 2016, півфінал Кубка Закарпаття, ФК «Ужгород» – ФК «Минай» – 1:2 (Соскида – Гегедош, Дзьоба)
14 травня 2017, чемпіонат Закарпаття, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» – 4:1 (Лобода, Гегедош -2, Пиняшко – Соскида)
17 вересня 2017, чемпіонат Закарпаття, ФК «Ужгород» – ФК «Минай» – 0:4 (Гегедош-2, Микуляк, Дзьоба)
4 березня 2018, Зимова першість Закарпаття, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» 2:0 (Гегедош-2)
7 березня 2019, товариська гра, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» 3:0 (Пиняшко, Нурієв, Гегедош)
18 липня 2019, товариська гра, ФК «Минай» – ФК «Ужгород» 2:0 (Гавриленко, Пиняшко)

Загалом, хоч зараз і буде лише товариська гра, але протистояння з «Ужгородом» завжди було принциповим та нікого не залишає байдужим. Тому очікуємо цікавої гри. Матч на «Авангарді» розпочнеться о 16.00, йшлося на сайті  fcminaj.com.

 

Нагадаємо, В Ужгороді на стадіоні "Авангард" ФК «Минай» гратиме зі словацьким ФК «Татран»

Читайте на ГК:Карколомна автотроща на трасі "Київ-Чоп": відомо, де перекрито рух
Читайте на ГК:Гуманітарна допомога для відновлення України: через митницю Закарпаття доставлено понад 236 тисяч тонн гумвантажів
Читайте на ГК:На Закарпатті відключатимуть електроенергію: не буде світла понад 8 годин