1. Новини Закарпаття
  2. >

Хемілтон став шестиразовим чемпіоном світу з перегонів Формули-1

04.11.2019 10:21 Спорт

Льюїс Хемілтон поступився Боттасу на Гран-прі США, але достроково завоював титул чемпіона світу.

Льюїс Хемілтон поступився Боттасу на Гран-прі США, але достроково завоював титул чемпіона світу.

Британець Льюїс Хемілтон став другим на Гран-прі США та цього вистачило для того, щоб достроково вибороти для себе шосте  звання чемпіона світу, повідомив Кореспондент. Хемілтон стартував п'ятим, але вже після першого кола став третім, пройшовши Феттеля і Леклера. Феттель взагалі провалив старт, пропускаючи одного суперника за ідругим, а незабаром у нього зламалася підвіска і він змушений був зупинитися.

Лідери йшли на різних тактиках - Боттас і Ферстаппен пішли на два піт-стопа, тоді як Хемілтон - на один. Цікаво, що в той момент, коли команда покликала Льюїса на піт, пілот сказав, що не поїде і ще залишиться на кілька кіл, намагаючись максимально відтягнути зупинку. Коли Валттері і Макс поїхали на другий піт, Хемілтон вийшов в лідери, але він мав 20 кіл боротися на більш зношеній гумі.

Боттас і Ферстаппен все ж дістали Льюїса, але якщо Валлтері обійшов британця, то Максу не вистачило часу - він лише на останньому колі зблизився менше ніж на секунду і для атаки у нього можливостей не було. Хемілтон став другим, оформивши чемпіонство, а Боттас виграв четверту гонку в сезоні й достроково став віце-чемпіоном світу. 

Топ-10: Боттас, Хемілтон, Ферстаппен, Леклер, Альбон, Ріккардо, Норріс, Сайнс, Хюлькенберг, Квят.

Читайте на ГК:“Живі” черги скасували: через ажіотаж закордонні паспортні сервіси вжили заходів
Читайте на ГК:Жертви фактично душили самі себе: в Європі виявили ритуальні жертвоприношення (ФОТО)
Читайте на ГК:Кількасотметрові черги, ажіотаж і хаос: українці за кордоном масово “атакують“ паспортні столи