1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

ФК «Минай» на виїзді обіграв ФК «Прикарпаття»

03.11.2019 22:08 Спорт

«Минайці» перемогли з рахунком 1:2.

«Минайці» перемогли з рахунком 1:2.

«Минайці» взяли реванш у «Прикарпаття» і перемогли їх на виїзді. Закарпатці встигли вгамувати емоції та відновити фізичну форму після важкої гри з ФК «Львовом» на Кубок України та налаштуватися на важку гру з «Прикарпаттям» – пише fcminaj.

А те, що вона такою буде, сумнівів не виникало – нашій команді не вдавалося здобути хороший результат на виїзді вже другий матч поспіль, а івано-франківці навпаки набрали хороший ритм – 3 перемоги у 4 матчах. Проте «минайці» змогли продемонструвати характер у цій грі та вирвати перемогу на заповненому стадіоні «Рух» в Івано-Франківську.

В цьому матчі тренерський штаб пішов на експеримент. Команда вирішила зіграти з одним номінальним центральним захисником – Олегом Допілкою. Допомагали йому Кополовець та Страшкевич, які грали трохи вище, а фланги закривали Стасюк та Жичиков. Також традиційно для виїзних матчів Василь Кобін наситив центр поля – з перших секунд вийшов Гавриленко, Нурієв, Шпак, а Микуляк, який не грав у кубковому матчі, був відтягнутим форвардом. Склад вийшов і захисним і, водночас, доволі атакуючим.

Наша команда зрозуміла, що у виїзних матчах не слід відкладати з контролем м’яча, тому з перших секунд закарпатці заволоділи ним та почали грати агресивно та сконцентровано. «Минайці» відразу почали нав’язувати свою гру супернику. Це принесло нам успіх – на 13 хвилині Микуляк з правого флангу подав м’яч у штрафну, де його вже чекав Шпак. Спочатку м’яч від нього відбився о захисника «Прикарпаття», а потім прилетів назад під ногу Олексію – і Шпак відкриває лік своїм голам у Першій лізі – 0:1.

Гості зрозуміли, що їм слід додавати, тому заграли більш швидше – проте «минайці» не збиралися їм багато що дозволяти. Так команда Володимира Ковалюка атакувала у різний спосіб – била здалеку, навішувала у штрафну, комбінувала, але це ні до чого не призвело.

Натомість на 27-ій хвилині Шпак міг зробити дубль. Він класно зачепився за м’яч з правого флангу, увірвався у карний майданчик, проте з його ударом справився голкіпер, а добивання від Нурієва вийшло не надто сильним та точним.

Через хвилину рахунок міг збільшити Гегедош, проте його удар головою після навісу з флангу прийшовся вище, як і наступний удар Гавриленка після розіграшу кутового.

У другому таймі швидкість гри стала ще більшою – господарів вперед гнав майже заповнений стадіон «Рух». Подальша доля матчу склалася виключно зі стандартів – саме вони призвели до подальших забитих голів у матчі.

Спочатку хорошу нагоду отримав Нурієв – штрафний призначили у метрах 20 від воріт, але Анатолій пробив вище. Через дві хвилини у івано-франківців виникла краща нагода – Допілка притримав у карному майданчику гравця «Прикарпаття» під час передачі і арбітр призначив одинадцятиметровий. Його реалізував Барчук, який уже забивав нам у першому колі.

Через 4 хвилини господарі могли виходити вперед, але Кулініч вчасно зупинив атаку хорошим підкатом.

Далі настала черга забивати «Минаю». Спочатку Гавриленко після кутового практично в упор розстрілював ворота суперника, але голу завадив голкіпер. А через дві хвилини у Нурієва з’явився ще один шанс забити зі штрафного – позиція виявилася ще кращою та ближчою до воріт. Між іншим, Нурієв сам цей стандарт і заробив. А ще просто ідеально виконав – попав у дальній верхній кут – 1:2. До речі, відразу згадалося як він забивав у Кубку України «Калушу» на останній хвилині – грали ж якраз в цьому ж регіоні. Відтепер про майстерність Анатолія знатиме не тільки Закарпаття, а й вся Івано-Франківщина.

Удар Нурієва «Минай» відправив «Прикарпаття» у нокаут. Тому що, за наступні хвилини господарі мали лише один шанс врятувати гру на 90 хвилині, але Кулініч продемонстрував неймовірну гру, коли врятував ворота після удару форварда головою в упор.

У інший час міг забивати «Минай». Шанси були у Гавриленка та Маїка – останній вибігав сам-на-сам, але пробив у голкіпера Андрія Новака

До речі, воротар не дограв гру до кінця. За хвилину до кінця він зіграв руками за межами штрафної, коли зупиняв вихід Маїка, і арбітр показав йому червону картку. На жаль, Страшкевич не зумів відзначитися зі штрафного.

Тим не менше, і двох голів нам вистачило для перемоги. Чудово розпочинаємо друге коло! Ми заробили чергові очки і тепер відстаємо від лідера Першої ліги на 4 очки, а від 3-го місця всього на 2.

Наступний свій матч «Минай» зіграє вдома, 9 листопада, з МФК «Миколаїв».

Нагадаємо, команда із закарпатського села стала українською футбольною сенсацією.

Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Читайте на ГК:Діти залишились без батька: закарпатці провели в останню дорогу полеглого Героя (ФОТО)
Читайте на ГК:Штовхнула та відібрала сумку: на Закарпатті затримали зловмисницю, яка пограбувала 57-річну жінку (ФОТО)