1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатське Мукачево вже вдруге пробігло свій напівмарафон (ФОТО)

13.10.2019 18:36 Спорт

Хвилювання на старті, радість на фініші, міцні обійми і щастя від подоланої дистанції та перемога віри у власні сили.

Хвилювання на старті, радість на фініші, міцні обійми і щастя від подоланої дистанції та перемога віри у власні сили.

Це те, чим запам’ятається «Mukachevo Half Marathon 2019»!!!!

13 жовтня в Мукачеві відбулося масштабне спортивне свято. Цьогорічний «Mukachevo Half Marathon 2019» став другим у місті на Латорицею та зібрав рекордну кількість учасників! Майже півтисячі бігунів різних вікових категорій взяли участь у стартах усіх дистанцій. Наймолодші учасники мукачівського напівмарафону ще дошкільнята, а найстаршим за сімдесят!



Бігуни змагалися на 5 дистанціях: головні дистанції напівмарафону - 21 км. та 10 км., фан-забіг в 2 км. - FUN2RUN та дитячі забіги. Стометрівку бігли маленькі спортсмени віком від 4 років, а ось старші могли спробувати свої сили пробігши навіть півкілометра. Змагання стартували у Парку Перемога де розгорнули спортивне містечко для бігунів.



Там усі охочі спортсмени перед стартом могли пройти тейпування, а опісля забігу отримати розслаблюючий масаж ніг та поласувати смачним закарпатським бограчем. Маршрут мукачівського напівмарафону проходив через центр міста та вздовж набережних, на дистанції 10 км. - одне коло, на дистанції 21 км. трішки більше як два великі кола. Під час бігу спортсмени могли насолоджуватися визначними пам’ятками та мальовничими краєвидами міста. У рамках напівмарафону також відбувся благодійний забіг. FUN2RUN учасники бігли заради порятунку хворої на рак Христини Качур.



Бажаючих підтримати й допомогти Христині у лікування було чимало. Близько сотні людей долали дистанцію заради одужання жінки. Організатори напівмарафону – Олександр Бідзіля та Сергій Кучінка вдячні кожному хто долучився до благодійної справи. Зібрану суму в благодійному забігу та залишок організаційних коштів перерахують на лікування Христини. Пробігти свою дистанцію до Мукачева приїхали люди не лише з різних куточків України, а й з-за кордону ! Учасники із США, Словаччини, Франції, Ізраїлю, Італії, та бігуни зі Львова, Луцька, Чернівців, Рівного, Києва, Одеси, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя та усіх міст Закарпаття.

Близько 200 людей пробігли свій напівмарафон – 21 км. і 150 - дистанцію 10 км. Цього річ призовий фонд змагань був збільшений аж до 69 000 гривень! Грошову винагороду отримали абсолютні переможці, відзначили також учасників фан-забігу, переможців у вікових категоріях 50-59, 40-49 та 30-39 років та наймолодших спортсменів.



Додатково призери отримали пакети фінішера з подарунками від спонсорів і медалі, на яких можна було одразу ж у Парку Перемога вигравірувати свої ініціали і час за який вони пробігли дистанцію. Абсолютні переможці напівмарафону 21 км. серед чоловіків: першим напівмарафон пробіг житель з Івано-Франківщини Дмитро Дідоводюк. Він найдовшу дистанцію подолав за 1:07:42 ( грошовий приз 7000 гривень).

Другим фінішером напівмарафону став Ігор Русс з Києва з результатом 1:07:09 (грошовий приз 4000 гривень)

Третє місце у забігові на дистанції 21 км. виборов Олег Цибін з Одесси з результатом 1:08:43 (грошовий приз 2500 гривень )

Абсолютні переможці серед жінок на дистанції 21 км: першою дистанцію напівмарафону - 21км. подолала Олеся Дідоводюк з Велятина. Вона пробігла найдовшу дистанцію за 1:25:00 ( грошовий приз 7000 гривень).

Друге місце у Олександри Дзебан, напівмарафон вона подолала 1:28:27 (грошовий приз 4000 гривень) Третє у Ірини Морозової зі Львова з результатом 1:30:58 (грошовий приз 2500 гривень).



Абсолютні переможці на дистанції 10 км. серед чоловіків: перше місце у Вадима Рогозовського з результатом 30:40 (грошовий приз 4500 гривень ) Другим дистанцію 10 км. пробіг Сергій Оксенюк з Луцька з результатом 31:04 (грошовий приз 3000 гривень)

Третє місце виборов Володимир Юрчук з Івано-Франківська з результатом 32:01 (грошовий приз 1500) Абсолютні переможці на дистанції 10 км серед жінок.



Першою дистанцію 10 км. пробігла Олена Китиця із Житомиру з результатом 37:29 (грошовий приз 4500 гривень ) Друге виборола Валентина Фомішкіна з Ужгорода з результатом 46:52 (грошовий приз 3000 гривень) Третє - Людмила Павлішінець з Мукачева з результатом 48:37 ( грошовий приз 1500 гривень) Крім того після нагородження переможців розігрували цінні подарунки від спонсорів заходу. Головний приз - велосипед від магазину Motolux отримала учасниця зі Львова, інформує Мукачівська міськрада.



Та найголовніше те, що усі хто цього дня прийшов в Парк Перемога отримали безліч позитивних вражень!



Адже кожен хто біг в цей день, кожен, хто вболівав, допомагав і підтримував став частиною одного великого свята, яке запам’ятається щирими емоціями та непідробними почуттями!

До зустрічі у наступному «Mukachevo Half Marathon»!!!!



Нагадаємо, воїн Закарпатської гірсько-штурмової бригади разом з побратимами їде на найстаріший марафон Європи в Кошице

Читайте на ГК:Непоправна втрата: на Закарпатті попрощалися із загиблим захисником (ФОТО)
Читайте на ГК:У Мукачеві чоловік раптово впав посеред дороги: довелося викликати правоохоронців та медиків
Читайте на ГК:З води вже витягнули бездиханне тіло: річка забрала життя закарпатця (ФОТО)