1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатський ФК «Минай» зіграв у нічию з ФК «Рух» зі Львова

13.10.2019 13:48 Спорт

Домашня гра з львівським «Рухом» завершилася з рахунком 1:1.

Домашня гра з львівським «Рухом» завершилася з рахунком 1:1.

Загалом ця гра, як і прогнозували раніше, виявилася дуже складною для нашої команди. Львівський «Рух» не просто принциповий суперник із сусідньої області, а амбітний клуб, який у цьому сезоні ставить перед собою максимальні задачі. І який, між іншим, вміє грати у футбол – не дарма їх тренує білоруський фахівець Леонід Кучук, який чимало часу попрацював в УПЛ.

І саме він їм привив дисциплінованість та хорошу організацію гри. А ще – вміння грати на стандартах. Так сталося і у протистоянні з «Минаєм».

Вже на самому початку гри зі стандарту міг відзначитися капітан «Руха» Ігор Дуць – він пробивав по воротам з 5 метрів після розіграшу кутового, але не влучив.

«Минайці» розуміли – такій команді не варто давати можливість володіти м’ячем, тому з перших хвилин нав’язали супернику жорстку силову  боротьба в центрі поля. В якій наша команда не поступалася. Ми вміло пресингували та добре виходили з оборони в атаку, вмикали, коли потрібно, швидкість та намагалися атакувати позиційно.

У першому таймі наша команда щонайменше двічі могла відкривати рахунок. На 23-ій хвилині м’яч, після завантаження його у штрафну від Жичикова, відбився від газону і цим дезорієнтував голкіпера гостей – він ледь його перевів на кутовий. Через 5 хвилин знову Жичиков навішував зі свого флангу, захисники гостей відбили круглого, але рівно під удар Микуляка – на жаль, не вийшов.

Гості же продовжили турбувати нас зі стандартів – особливо небезпечними були їхні кутові. Більше їм не дозволяла оборона господарів.

За подібним сценарієм продовжився і другий тайм. Допоки Василь Кобін не вирішив перетасувати склад. Після першої десятихвилинки другого тайму він вирішив Анатолія Нурієва відсунути трохи вперед (зі стартових хвилин він діяв більше в центрі та опорній зоні), а на його місце випустив Вагіна.

Активність Анатолія в атаці дозволило більше тиснути на оборонців гостей. І це почали приносити результат. На 58-ій хвилині Маїк отримав чудову діагональ з нашої половини поля і прострілював у дальній неприкритий кут – трохи мимо.

Далі гостроти стало ще більше, адже вийшов на поле Роберт Гегедош (зі старту його не було через травму). На 68-ій хвилині він міг забивати, але не пощастило – не зміг переграти голкіпера. Щоправда, Нурієв добивав, але з лінії м’яч відбили захисники.

Не зрозумів сам Гегедош як не забив на 71-ій хвилині. Ще один футболіст, який посилив гру із лавки запасних, Олексій Шпак увірвався у штрафну та прострілив на Роберта, але закарпатський форвард лише доторкнувся до м’яча головою, а не повноцінно пробив. А цього якраз і не вистачило – м’яч пролетів мимо.

«Минайці» у такому темпі тиснули на гостей до останніх хвилин гри. Але досвідчений «Рух», розуміючи, що це ні до чого хорошого для них це не призведе, спробував відтиснути гру від своїх воріт. І це принесло їм успіх – на 87-ій хвилині вони заробили стандарт, після якого півзахисник Юрій Копина заштовхав м’яч у ворота – 0:1.

До закінчення гри, разом з доданими арбітром, залишалося трохи менше 4 хвилини. І до честі «минайців», вони не здалися і встигли зрівняти рахунок. Після хвилі декількох атак Жичиков подав зі свого флангу у штрафну, м’яч відбився від Араужо і полетів до Гегедоша – Роберт сходу пробив і попав у дальній кут. Неймовірний гол! Між іншим, 7-ий для нього і таким чином він наздоганяє Нурієва за забитими м’ячами.

 У такому пориві здавалося, що «Минай» може і вирвати перемогу, але банально не вистачило часу. Цікава гра, гідна боротьба та заслужене очко у грі з одним з фаворитів цього сезону. Це було справжнє дербі!

Наступний поєдинок «Минай» проведе також вдома – 19 жовтня з краматорським «Авангардом».

«Минай» - «Рух» (Львів) 1:1

Голи: Копина, 87 (0:1), Гегедош, 90 (1:1)

 «Минай»:  Кулініч, Жичиков, Маткобожик, Дмитренко, Стасюк, Микуляк (Шпак), Гавриленко (Русин), Нурієв, Пиняшко (Араужо), Кополовець (Вагін), Маїк (Гегедош)

«Рух»:  Мисак, Нємчанінов, Сідней, Бойчук, Климчук, Дуць, Копина, Леандро (Синиця (Кондраков), Калюжний, Мартинюк (Марушка), Заставний

Попередження:  Маткобожик, Гегедош - Бойчук

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)  

Минай, стадіон «Минай»

Інформаційний департамент ФК «Минай»

Читайте на ГК:Голови та руки обмотанні залізними канатами: українські археологи виявили шокуючу знахідку (ФОТО)
Читайте на ГК:Життя закарпатських ромів між світовими війнами: з'явились унікальні кадри (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)