1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Берегові пройде міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір "Kocsis 90 Kupa"

13.09.2019 17:03 Спорт

29-30 вересня на стадіоні «Дружба».

29-30 вересня на стадіоні «Дружба».

Уже стало доброю традицією на Берегівщині проведення міжнародних дитячо-юнацьких футбольних турнірів, які організовували Берегівська районна федерація футболу та консульство Угорської Республіки в місті Берегово, інформує "ЛОБДА".

Турніри «Шандора Петефі», «Кубок Святого Іштвана», які були проведені на високому організаційному рівні, залишили приємні враження та спогади в учасників цих змагань.

І знову турнір. 29 – 30 вересня 2019 року на стадіоні «Дружба», що в місті Берегово, пройде міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір «Kocsis 90 Kupa». Змагання проводимуть із метою вшанування пам’яті та з нагоди дня народження Шандора Кочіша – видатного футболіста, нападника ФК «Барселона», срібного призера та кращого бомбардира «Золотої Команди» на чемпіонаті світу 1954 року в Швейцарії.

Організаторами турніру є Берегівська районна федерація футболу, ТОВ «ЕТОКІ» та консульство Угорщини в місті Берегово. У змаганнях візьмуть участь 20 дитячо-юнацьких команд 2008 року народження та молодші. Серед Прибудуть дитячі колективи Угорщини та Закарпаття. Уже дали підтвердження такі колективи, як СДЮШОР (Ужгород), АФ «Минай», ДЮФК «Олімп» (Ужгород), МФА «Мункач» (Мукачево), ДЮФК «Сузір’я» (Свалява), ФК «Севлюш» (Виноградів), ФК «Сільце», ДЮСШ «Хуст – Нарцис», ФК «Вишково», Тячівська та Рахівська ДЮСШ, Берегівська районна ДЮСШ, ФК «Гать», SC «Smail Miracles» (Велика Добронь), АФ «Варда» (Кішварда), АФ «Тарпа», ФК «Ченгер». Також ведуться перемовини з ФК «Ференцварош» (Будапешт), ФК «Віднотон» (Сейкешфегервар) та ФК «Фегенрдьормот» з Угорщини.

Турнір проводитимуть за правилами ФІФА на футбольному полі розмірами 60 х 40. Ворота – 5 х 2 метри. На полі 7 гравців та 1 воротар. Тривалість гри 20 хвилин. Змагання проводитимуть у три етапи. На першому команди розподілять на чотири групи по п’ять у кожній. За коловою системою суперники розіграють між собою турнірні місця. Колективи чотирьох груп на першому етапі формуватимуться за жеребом. Розіграш проводитимуть за тиждень до офіційного відкриття, відповідно про що всі команди будуть повідомлені.

Таким чином за тиждень до початку турніру кожна команда буде знати на першому етапі, коли та з яким суперником і на якому полі гратимуть. До другого етапу проходять по два кращі учасники. Їх розподілять на дві групи по чотири претенденти на перемогу в кожній. На другому етапі за коловою системою розіграють турнірне становище. По дві кращі команди з кожної групи проходять до третього фінального етапу, де переможці другого етапу в півфіналі зустрінуться з командами груп, які посіли друге місце на другому етапі. Команди які програли в півфіналі, зіграють між собою в грі за третє місце, а переможці півфіналів розіграють перше та друге місце у змаганнях. Для участі учасники зобов’язані представити заявковий лист та документи, які підтверджують особу та вік футболістів.

Усі учасники змагань отримають пам’ятні подарунки із символікою «Kocsis 90 Kupa». А переможці та призери отримають кубки, медалі, а кращі гравці будуть нагороджені спеціальними призами. Варто відзначити, що участь у змаганнях для учасників є безкоштовною. Проживання в готелі «Гелікон», що в селі Яноші, та харчування також беруть на себе організатори змагань.

Турнір проходитиме під патронатом державного секрета з питань національної політики Потапі Арпада Яноша, уродженця Берегівщини, у вісімдесяті роки воротаря ФК «Дружба» Берегово, що виступала у вищій лізі чемпіонату Закарпаття, сьогодні театрального режисера, який нагороджений премією Кошута, та Ясаї Марі, директора Угорського національного театру Атілли Віднянського, заслуженого артиста Угорщини, виконавця угорської народної музики, нагородженого премією Ференца Ліста, художнього керівника Угорського државного народного ансамблю Пала Іштвана «Салонна».

Нагадаємо, 14-15 вересня відбудуться чергові матчі чемпіонатів Закарпаття

Читайте на ГК:Нічна пожежа на Закарпатті: сім’я врятувалася в останню мить (ФОТО)
Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)