1. Новини Закарпаття
  2. >

ФК "Минай" на виїзді програв ФК "Оболонь-Бровар"

17.08.2019 22:43 Спорт

Закарпатський футбольний клуб "Минай" на виїзді протистояв київськомуму ФК "Оболонь-Бровар" у рамках четвертого туру Першої ліги.

Закарпатський футбольний клуб

Як пише видання "Закарпатський кореспондент". матч виявився напрочуд насиченим. Команди на двох забили аж 7 м'ячів, проте перемогу святкували саме футболісти київського клубу.

У цьому матчі дійсно було все: і голи, і пенальті, і боротьба, і купа емоцій. Та все ж команді з "Минаю" не вдалося вирвати перемогу в більш досвідченої команди Першої ліги, хоча закарпатці до останньої хвилини намагалися атакувати ворота суперників. 

ФК "Минай" стартував у Першій лізі не дуже вдало: спершу закарпатці програли від "Прикарпаття", згодом розписали результативну нічию з "Миколаєвом", а минулого "вікенду" здолали "Чорноморець", котрий не так давно виступав в УПЛ, завдяки голу Анатолія Нурієва з пенальті. І вже у четвертому турі підопічні Василя Кобіна прибули на матч із "Оболонню-Бровар".

Команди доволі жваво розпочали поєдинок, і перший гол не змусив себе довго чекати. "Минайці" на шостій хвилині красиво розіграли комбінацію біля штрафного господарів. Спершу Стасюк переправив м'яча на протилежний фланг, а Беца скинув на Нурієва, котрий і відправив круглого точно у дев'ятку - 0:1. Протягом наступних 15-ти хвилин команди обмінювалися моментами, проте створити чогось справді небезпечного не вдавалося. І команда з обласного центру, і "пивовари" не давали опонентам відзначитися. Та на 25-й хвилині господарі зрівняли - 1:1. У ворота підопічних Василя Кобіна забив Батальський. А асистував йому Мединський, котрий, до слова, через дві хвилини вивів "Оболонь-Бровар" уперед. Півзахисник красиво забив головою - 2:1.

У наступні 20-ть хвилин гра дещо заспокоїлася у плані забитих м'ячів, хоча обидві команди продовжували атакувати ворота опонентів. "Минайці" високо пресингували суперників, не давали їм забити. Футболісти "Оболоні", до слова, мали певну перевагу, позаяк уболівальники своєю неймовірною підтримкою гнали команду вперед. У першій 45-тихвилинці голів більше не було. Команди пішли на перерву з незначною перевагою господарів.

Другий тайм розпочався дуже жваво, але обом командам бракувало точності. Було помітно, що суперники не збираються залишати рахунок 2:1 і прагнуть забивати ще і ще. Господарі вже на 48-й хвилині заробили небезпечний стандарт, який пішов виконувати Олег Слободян, проте його навіс у штрафний "минайців" не увінчався успіхом. Максим Покотилюк не зумів дістатися круглого у штрафному "Минаю". Неприємна для "пивоварів" ситуація трапилася на 51-й хвилині. У штрафному майданчику "минайців" м'яч влучив у руку захиснику Артему Тєрєхову, і арбітр, звісно ж, указав на одинадцятиметровий. Анатолій Нурієв упевнено реалізував пенальті та встановив новий рахунок на табло - 2:2. 

Господарі відповіли голом на 55-й хвилині. Слободян узявся виконувати кутовий, який, здавалося б, відбили захисники "Минаю", проте Улянченко вдарив з-за меж штрафного майданчика та поцілив точно у ворота - 3:2. Через 10 хвилин не менш красивим голос з далекої відстані відзначилися закарпатці. Свій дебютний м'яч за нову команду забив бразилець Енріке Араужо, орендований у ФК "Львів". 

Після забитого, котрий зрівняв рахунок команди ще більше завелися, і кожна прагнула довести гру до перемоги, заробивши бажані три очки. На жаль, вдалося це саме футболістам "Оболоні-Бровар". Остаточний рахунок було встановлено на 70-й хвилині матчу Бровченком. Він пробив без шансів для кіпера "минайців".

Ось так, у надзвичайно драматичному поєдинку закарпатський ФК "Минай" не зумів перемогти київську команду, чи, ба, залишити нічию. Проте підопічні Василя Кобіна билися до останнього. Уболівальникам футбольного клубу із обласного центру така гра сподобалася, і декотрі навіть запостили у "сторі" в Instagram світлини зі словами підтримки футболістам, додавши "хештег" "#яфанатрідногоклубу".

Нагадаємо, за Кубок Закарпаття з футболу боротимуться ФК«Севлюш» та ФК«Витязь».

Читайте на ГК:Фатальний похід закарпатця на ринок: чому за гроші люди "вбивають" самих себе й власних дітей?
Читайте на ГК:Карколомна автотроща на трасі "Київ-Чоп": відомо, де перекрито рух
Читайте на ГК:Гуманітарна допомога для відновлення України: через митницю Закарпаття доставлено понад 236 тисяч тонн гумвантажів