1. Новини Закарпаття
  2. >

Мукачівські спортсмени приймають учась у Чемпіонаті світу зі спортивного орієнтування в Латвії (ФОТО)

09.07.2019 16:35 Спорт

В суботу у Латвії розпочався чемпіонат світу серед ветеранів зі спортивного орієнтування в якому беруть участь 3698 майстрів віком від 35 до 95 років.

В суботу у Латвії розпочався чемпіонат світу серед ветеранів зі спортивного орієнтування в якому беруть участь 3698 майстрів  віком від 35 до 95 років.

Серед них є чимало зірок орієнтування та спортсменів-легенд, які неодноразово піднімалися на подіум світових чемпіонатів в елітній групі. Серед 41 країн-учасниць є й «заморські» Бразилія, Гонконг, Японія, Корея, Нова Зеландія, Туреччина, США та інші. Але найбільше учасників приїхало з Фінляндії – 724 спортсмени, 590 зі Швеції, 398 спортсменів з Норвегії та 350 з Росії.

Найбільша конкуренція у вікових групах понад 50 років. Наприклад, 368 чоловіків стартує у групі M70, а у жіночих групах Ж60 та Ж65 стартує майже по 250 спортсменок в кожній. У найстаршій категорії в чемпіонаті беруть участь чотири пані та чотири пани віком понад 90 років. 40 спортсменів представляють в Латвії Україну. Наші не пасуть задніх. В неділю у спринті, що проходив на вулицях історичного центру Риги, першим у віковій групі M70 фінішував черкащанин Микола Божко – віце- чемпіон СРСР 1980 року і срібний призер минулорічного ветеранського чемпіонату світу. 35-річні Владислав Ласкаржевський з Дніпра і мукачівець Сергій Бабич (багаторазові чемпіони України) показали відповідно 4 і 6-й результати на трикілометровій дистанції, де переміг неодноразовий призер світових та європейських першостей норвежець Ойстан Квал Остербо.

85- річна Лілія Пох із Запоріжжя, що вже має у своїй колекції нагороди ветеранських світових чемпіонатів, цього разу була дев’ятою. У верхній частині протоколу розмістилися також Олена Рудакова з Дніпра (20-та у Ж55), киянин Ігор Трухан (21 місце серед 55-річних), одесит Дмитро Островський (26-й серед 70-річних), Олена Костіна з Сєверодонецька (28-ма у Ж45). З 29-м результатом у фіналі Б фінішував мукачівець Сергій Войцеховський (М40). Закінчується чемпіонат у п’ятницю стартами на класичних дистанціях у лісі. Наша довідка: Сергій Бабич та Сергій Войцеховський – випускники мукачівських ЗОШ №10 і ЗОШ №1, та клубу спортивного орієнтування «Товариш». Сергій Бабич під час навчання у школі був призером чемпіонатів світу серед школярів, що проходили в Італії (1997) та Латвії (1998).

Марина Бобуська Фото з сайту чемпіонату

Нагадаємо, результати 10-го туру Чемпіонату Ужгородщини із футболу.

Читайте на ГК:"Багато із побачених істот, будуть новими для науки видами": “свинок "Барбі” виявили у Тихому океані
Читайте на ГК:Таємниця захована під шаром піску: археологи виявили рідкісну знахідку
Читайте на ГК:Заміж у 12-ть: юна дівчина одружилася з 63-річним чоловіком (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська