1. Новини Закарпаття
  2. >

Закарпатські параолімпійці зайняли третє командне місце на міжнародному турнірі з настільного тенісу в Німеччині (ФОТО)

08.07.2019 23:53 0 Спорт
 

04-07 липня 2019 року в Федеративній Республіці Німеччині в містечку Дурах, що в Баварії, відбулись міжнародні змагання спортсменів-інвалідів та ветеранів спорту з настільного тенісу.

Вперше в них активну участь прийняли спортсмени з Закарпатської області. У змаганнях прийняли участь 8 команд з різних країн Європи. Відрадно, що українська збірна у цих змаганнях зайняла третє командне місце. Перше і друге місце зайняли представники Сербії і Польщі. Господарі ж турніру зайняли п’яте місце. Змагання проводились виключно в командному заліку. За звитягу закарпатські параолімпійці та ветерани спорту були нагороджені кубком і грамотою. Серед закарпатських параолімпійців участь у змаганнях прийняли члени Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець, Микола Ляхов та Антоніна Ходзинська. Тренером закарпатських параолімпійців виступив Іван Біров, який також виступав в якості ветерану спорту. Найкращі результати серед закарпатських спортсменів показали Іван Біров, Олександр Лизанець і Антоніна Ходзинська. 

Попри те, що закарпатські спортсмени не зайняли перше місце вони не падають духом та обіцяють наступного року показати кращий результат. Зі слів Олександра Лизанця крім досвіду участі в такому турнірі, де виступають кращі параолімпійці Європи йому вдалось налагодити контакти з представниками збірної Німеччини з приводу співпраці в тому числі в плані створення спортивно-реабілітаційного центру в місті Ужгороді.

Закарпатські спортсмени-інваліди висловлюють щиру подяку всім хто допоміг з фінансуванням участі закарпатських параолімпійців в турнірі, а саме: директору ТОВ «ФАВА-ТЕХНІКС» Бендзар Мар’яні Богданівні, першому заступнику голови Закарпатської обласної ради Борто Йосипу Йосиповичу, ужгородському міському голові Андріїву Богдану Євстафійовичу та ужгородському підприємцю Фаркашу Сергію Володимировичу.

Нагадаємо, Юний тенісист із Тячева здобув переконливу перемогу на турнірі в Угорщині.

Читайте на ГК:Екстремали на "квадріках" прорвались через кордон: на Закарпатті знову "пристрасті" у прикордонній зоні (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:Це більше, ніж традиція: як пофарбувати яйця на Великдень без хімічних барвників
Читайте на ГК:"Тероризують одну із вулиць": на Закарпатті забили на сполох (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська