1. Новини Закарпаття
  2. >

Сергія Бубку звинуватили в отриманні хабаря за вибір Ріо-де-Жанейро столицею Олімпійських ігор

05.07.2019 23:04 Спорт

Екс-губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіо Кабрал звинуватив українського легкоатлета, переможця Олімпійських ігор 1988 Сергія Бубку в можливому отриманні хабаря при виборі столиці Олімпійських ігор 2016.

Екс-губернатор Ріо-де-Жанейро Сержіо Кабрал звинуватив українського легкоатлета, переможця Олімпійських ігор 1988 Сергія Бубку в можливому отриманні хабаря при виборі столиці Олімпійських ігор 2016.

Про таку заяву екс-чиновника пише канадський ресурс GamesBids.com, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У бразильському суді Кабрал, який проходить у справі про корупцію та інші фінансові зловживання, заявив, що за підтримку заявки його міста при виборі столиці Олімпійських ігор 2016 почесні члени Міжнародного олімпійського комітету отримали від нього хабаря. За його словами, за 2 млн доларів він підкупив щонайменше дев’ять людей. Зокрема, Кабрала звинуватив у можливому отриманні хабаря почесного члена Міжнародного олімпійського комітету Сергія Бубку і російського плавця, чотириразового олімпійського чемпіона Олександра Попова. Також про переведення грошей начебто знали екс-президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула да Сілва і колишній мер Ріо-де-Жанейро Едуардо Паес.

Кабрал стверджує, що у серпні 2009 року тодішній глава Національного олімпійського комітету Бразилії Карлос Артур Нузман познайомив його з президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламіном Діаком та натякнув йому, що Діак зможе забезпечити Ріо «п’ять або шість голосів» за 1,5 мільйона доларів.

За підсумками трьох раундів заявка Ріо-де-Жанейро (66 голосів) здобула перевагу у 24 над Мадридом (32 голоси), який змагався за те, щоб бути столицею столиці Олімпійських ігор 2016.Ігри в Ріо-де-Жанейро відбулися з 5 по 21 серпня 2016 року та стали першою літньою Олімпіадою в Південній Америці.

Читайте на ГК:Курс валют на 5 квітня: що відбувається з доларом, євро і злотим
Читайте на ГК:Гороскоп на 5 квітня для всіх знаків Зодіаку
Читайте на ГК:На фронті вдалося стабілізувати наші позиції,  — Зеленський (ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська