1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатець допоміг збірній України стати чемпіоном світу з футболу в турнірі U-20 (ФОТО)

18.06.2019 11:24 Спорт Ексклюзив Голос Карпат

Фінальний поєдинок для хлопців з України розпочався доволі трагічно: вже на 5-ій хвилині суперники з Південної Кореї з пенальті відкрили рахунок – 0:1.

Фінальний поєдинок для хлопців з України розпочався доволі трагічно: вже на 5-ій хвилині суперники з Південної Кореї з пенальті відкрили рахунок – 0:1.

Проте, синьо-жовті не знітились і на 34-ій хвилині Супряга зрівнює результат – 1:1, а на 53-ій виводить свою команду вперед – 2:1. При першому голі йому “асистував” наш земляк з Ужгородщини Сергій Булеца, який майстерно виконав штрафний, кіпер азіатів зумів відбити шкіряного, але прямо на Супрягу – той з восьми метрів не схибив.

Крапки над “і” в зустрічі розставив Циташвілі. Він здійснив карколомний сольний прохід від центру поля до карного майданчика корейців і з 16 метрів невідпорно пробив у лівий кут – 3:1.

Юніорська збірна України (U-20) вперше у своїй історії здобула звання чемпіона сіту. В її активі – 6 перемог і одна нічия.Українці стали 13-ою країною, що виборювала цей почесний титул.

20-річний Сергій Булеца забив на першості три м’ячі і вддав дві гольові передачі. З цими показниками він визнаний кращим гравцем турніру, а також став володарем “срібного м’яча” чемпіонату.

Так, хто цей Сергій Булеца, де починав і куди прямує?

Півзахисник народився в невеличкому селі Коритняни, що поблизу Ужгорода. Почав серйозно займатись футболом в ДЮСШ обласного центру. В 15 років потрапив до столиці, де спочатку навчався у спортивному інтернаті, де й помітили його селекціонери київського “Динамо”. У 2015-му вже відвідував футбольну академію іменитого клубу. Йому було лише 17, коли дебютував у основному складі біло-синіх в матчі з полтавською “Ворсклою” 6 серпня 2016 року. Тоді кияни перемогли на виїзді з рахунком 2:3.

Перший свій гол забив десь через місяць, 3 серпня, в поєдинку із львівськими “Карпатами”. А в жовтні вже виступає за другу команду “Динамо” в першості U – 21, де став одним із ключових гравців колективу.

Спочатку отримав запрошення у збірну U – 17, в її кольорах уперше вийшов на газон проти ровесників з Молдови восени 2015-го у відбірковому матчі чемпіонату Європи. Кажуть, тепер ним зацікавились фахівці з Італії.

В одному з інтерв’ю Сергій підкреслив: “Футбол – моя пристарасть з дитинства, сьогодні сповна все підпорядковую йому. Залишаюсь після тренувань і відпрацьовую стандартні ситуації, шліфую техніку.”

Першим трером граця був наставник ужгородської спортивної школи Шандор Фюлеп. На наше прохання він розповів, що Булеца ще в дитячі роки виділявся серед ровесників своїм старанням, талантом, скромністю.

“Був надзвичайно здібним, володів чудовою технікою,- розпочав розмову знаний вихователь молодої футбольної зміни.- Майже на всіх турнірах йому присвоювали звання кращого півзахисника або гравця. Спонуковував до результативної гри партнерів і сам часто забивав, міг один вирішити долю матчу. Не випадково на нього звернули увагу в “Динамо”. Він –максималіст, завжди прагнув досконалості, після тренувань залишався на полі й працював над виправленням своїх слабких сторін, дякуючи цьому постійно розвивався. Вже тоді можна було здогадатись: з нього вийде чудовий гравець, перед яким – велике майбутнє”,- додав Шандор Фюлеп, який спостерігав за кожним поєдинком чемпіонату світу, як кажуть, “наживо”.

Шоні-бачі зізнався, що до 2013 року, коли його звільнили з ДЮСШ, був тренером Булеци. З новим наставником чомусь не знайшли спільної мови, між ними часто виникали конфлікти, тому батьки хлопця вирішили перевести його до Київського спортінтернату. На думку фахівця, півзахисник мав би бути в основі “Динамо”, але в теперішню, вже зіграну між собою модель команди, він не вписується.

Колишній тренер вважає, що його вихованець незабаром виступатиме в чемпіонаті Італії.

Торік у грудні Булеца на традиційному міжнародному молодіжному турнірі з футзалу в Ужгороді після фінальної зустрічі подарував колишньому тренеру футболку київського “Динамо”. Шоні-бачі зауважив, що це – своєрідна традиція. В його “запасниках” вже є футболки від Кополовця, Кобіна та Микуляка.

Джерело: KISZo

Нагадаємо, ужгородець Сергій Булеца отримав Срібний м'яч чемпіонату світу U-20

Читайте на ГК:Життя закарпатських ромів між світовими війнами: з'явились унікальні кадри (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Читайте на ГК:Діти залишились без батька: закарпатці провели в останню дорогу полеглого Героя (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська