1. Новини Закарпаття
  2. >

Гран-прі Іспанії: "Мерседес" зробив "дубль"

12.05.2019 21:53 Спорт

Мерседес п'яту гонку поспіль робить переможний дубль.

Мерседес п'яту гонку поспіль робить переможний дубль.

Британець Льюїс Хемілтон виграв третю гонку в сезоні і 76-ту в кар'єрі, здобувши перемогу на Гран-прі Іспанії, повідомив Кореспондент.

Фактично Хемілтон виграв гонку на стартовій прямій, коли зумів випередити напарника Валттері Боттаса і відразу після цього відірвався на комфортну відстань, яку зберігав протягом всієї гонки.

На старті визначилося положення і позаду лідера. Себастьян Феттель агресивно стартував і на стартовій прямій навіть вийшов в лідери, але перегальмував з першому повороті, вилетів за межі траси і опустився на 4-у позицію, а в топ-3 піднявся Макс Ферстаппен.

Почав підпирати Себастьяна і Леклер, який був швидше, і команда сказала Феттелю пропустити напарника. Шарль поїхав швидше Себа, але до того моменту топ-3 вже поїхала занадто далеко. В середині гонки після хвилі піт-стопів вже Феттель поїхав швидше від Леклера, тому пілоти Феррарі знову помінялися місцями.

Так би в підсумку гонка спокійно пройшла до фінішу, але трохи розбудила глядачів аварія Норріса і Стролла, через що на трасу виїхав автомобіль безпеки.

Втім, серед лідерів це нічого не змінило. На рестарті Хемілтон здорово додав, встановив найкращий час проходження кола, завдяки чому заробив додатковий бал.

Читайте на ГК:Війська західних країн можуть опинитися в Україні: заява ексспецпредставника США в Україні
Читайте на ГК:Google стане платним?: користувач повинен буде заплатити за пошуковик в деяких випадках
Читайте на ГК:Вчені відкопали рідкісне кумедне видовище: "пікатний" момент застряг у шматку бурштину (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська