1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський «Минай» на виїзді обіграв «Верес»

11.05.2019 21:50 Спорт

Є друга поспіль перемога! «Минай» у важкому виїзному протистоянні з «Вересом» здобуває 3 очки і продовжує боротьбу за вихід до Першої ліги.

Є друга поспіль перемога! «Минай» у важкому виїзному протистоянні з «Вересом» здобуває 3 очки і продовжує боротьбу за вихід до Першої ліги.

Це була важка гра – «Верес» після зимової перерви набрав хорошу форму. До того ж, до закінчення чемпіонату залишилося всього 4 тури і втрачати очки ніхто не збирався. Тим більше, більша частина першого тайму не складалася на нашу користь. Але до честі «минайців», вони довели, що є сильнішими. Про це інформує інформаційний департамент ФК «Минай».

В.о. головного тренера Кирило Куренко, попри давній стереотип про незмінність переможного складу, таки провів чимало змін у стартовій 11-ці. Схема залишилася та же, а ось ротація була суттєва. Так в основу повернувся Кулініч, а також Пиняшко та Карноза. До речі, ці гравці зіграли суттєву роль в результаті матчу.

На жаль, він не дуже задався для нашої команди. Хоч і почали ми його оптимістично. Карноза розпочав атаку, продовжив її Стасюк, але його передачу з лівого флангу не замкнув Пиняшко. Натомість рівняни свій момент використали. І знову із стандарту (вони часто з них забивали «Минаю»): господарі вміло розіграли кутовий і захисник Рафальський заштовхав м’яч у ворота.

Забитий гол окрилив «Верес» і саме вони продовжили диктувати умови у грі. Вони вміло перекрили зони та не витягувалися вперед. «Минайці» пробували відновити контроль, але комбінаційну гру змогли наладити лише у другій половині тайму. Футболісти заспокоїлися та почався контролювати мяч, запрацювали дальні діагоналі від захисників. І почали виникати моменти. На 30-ій хвилині знову розпочав атаку Карноза, який знайшов Страшкевича, а той вивів на лівому фланзі сам-на-сам Гегедоша. Роберт пробив у протилежний кут, але з ним справився голкіпер господарів.

Як виявилося, це була лише пристрілка Роберта. І він таки використає свої моменти. Хоча до цього довелося похвилюватися, адже у «Вереса» були хороші шанси збільшити рахунок. Особливо небезпечно було після удару Шестакова у штангу на 37-ій хвилині.

А далі був час Гегедоша. На 40-ій хвилині, після розіграшу кутового рівнян, Кулініч руками викинув мяч далеко в центр поля, де після рикошету він потрапив до Гегедоша. І кращий форвард групи «А» у Другій лізі набрав потужну недосяжну для суперника швидкість і таки проштовхнув м’яч у ворота – 1:1. Коментатори «Рівне 1», які транслювали гру, навіть порівняли його із швидкістю мотоциклу.

Продовжив свою справу Гегедош відразу після перерви. Якщо бути точнішим, він відзначився на 23 секунді після свистка арбітра для початку другого тайму. Знову розпочав атаку Карноза: він віддав на Страшкевича, а той у дотик перевів на Гегедоша, про якого забули захисники «Вереса» - 2:1 і 11-ий гол форварда в Другій лізі. До речі, це перші голи бомбардира в цьому році.

Після цього «минайці» впевнено продовжили домінувати на полі. Вони повністю перехопили ініціативу у матчі. І могли закріпити рахунок. Той же Гегедош міг оформити хет-трик, але на 50-ій хвилині його удару не хватило точності – хоч голкіпер уже ніяк би не допоміг би, адже вийшов подалі з воріт. Міг забивати Гегедош і ножицями, але знвоу не точно. Шанси і Карноза із Страшкевичем, але не використали їх. Тим не менше, їх роль у цій перемозі від того не стала меншою.

Кого ще слід відзначити у цьому матчі, так це Кулініча. Після не надто вдалого його останнього матчу з «Черкащиною-Академією», голкіпер випромінював надійність у воротах «Минаю». Хоч у другому таймі «Верес» атакував не так часто, як у першому. Остаточний рахунок у грі міг оформити Микуляк, який вийшов на заміну в самому кінці матчу, але не зміг перекинути голкіпера після контратаки.

У підсумку заслужена і дуже цінна перемога «Минаю» - 2:1. З чим команду і вітаємо! Таким чином, ми набрали 40 очок і залишаємося на 3 місці. Проте конкуренти не далеко – лідер «Черкащина-Академія» попереду на 2 очка, вінницька «Нива» - лише на 1.

Наступний поєдинок «Минай» проведе вже за 4 дні – 15 травня зіграють із чернівецькою «Буковиною» на рідному стадіоні.

«Верес» - «Минай» 1:2

Голи: Рафальський, 9 (1:0), Гегедош, 40 (1:1), Гегедош, 46 (1:2)

«Верес»: Фіяло, Пінчук, Ховбоша, Рафальський, Дударенко, Гребенюк (Даудов), Сад (Пріхна), Орловський, Кучеров, Маїк (Яременко), Шестаков

«Минай»: Кулініч, Ощипко, Корнутяк, Беца (Смокоровський), Стасюк, Вагін, Карноза, Страшкевич, Кополовець (Нурієв, Шпак), Пиняшко (Федак), Гегедош (Микуляк)

Попередження:  Орловський, Ховбоша - Беца, Нурієв, Федак, Гегедош

Арбітр: О. Шандор (Львів)

Млинів, стадіон «Колос»

Нагадаємо, що в Ужгороді пройшла благодійна спартакіада.

Читайте на ГК:Рятував будинок від вогню, натомість отримав травми: на Закарпатті під час пожежі травмувався чоловік
Читайте на ГК:Трагічна звістка торкнулася сердець закарпатців: лави небесного війська поповнив ще один захисник (ФОТО)
Читайте на ГК:Масштабна екокатастрофа спіткала Ужгород (ФОТОФАКТ)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська