1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В ужгородському "Минаї" виступатиме новий футболіст

13.02.2019 22:23 Спорт

За «Минай» гратиме Артур Карноза.

За «Минай» гратиме Артур Карноза.

Відомий український футболіст, чемпіон Європи-2009 серед юнаків, екс-гравець клубів Прем'єр-Ліги Артур Карноза – новачок ФК «Минай».

У середу, 13 лютого, він підписав контракт із нашим клубом.

Артур Карноза – півзахисник, якого знає вся Україна. Він вихованець футбольної системи «Дніпра». Саме у складі цієї команди 2 листопада 2008 року в 18-річному віці дебютував у Вищій лізі чемпіонату України в матчі проти криворізького «Кривбаса» (перемога 1:0), проте здебільшого все одно виступав за молодіжну команду.  

Найбільшу славу як гравця здобув під час ігор у ПФК «Севастополь» у Прем'єр-лізі, за який зіграв 47 ігор та забив 9 голів. Після пограв у львівських «Карпатах», одеському «Чорноморці» та дніпровському «Дніпрі-1». Останній клуб – одеський «Чорноморець», за який у Прем'єр-лізі цього сезону відіграв 9 матчів. Взимку гравець вирішив розірвати угоду із клубом та приєднатися до ФК «Минай».

«Після того, як я пішов з «Чорноморця», то в мене були декілька пропозицій – в тому числі і з команд елітного дивізіону, - розповів А. Карноза. – Але мені зателефонував Михайло Кополовець, якого я добре знаю і з яким пограв у львівських «Карпатах», і розповів про цей варіант. Мене він дуже зацікавив: тут хороша інфраструктура, сильний колектив, амбітні задачі і серед керівництва люди, яким довіряю».

А. Карноза зізнався: на «Минай» звернув увагу після кубкової гри з київським «Динамо». Тепер радий приєднатися до колективу. Так, за словами футболіста, грати у Другій лізі буде незвично, але він вірить, що нинішній команді під силу буде показувати хороші результати. «Я тут всього пару днів, але вже встиг потренуватися з хлопцями, - розповів Артур. – І скажу, що за потенціалом та рівнем гравців «Минаю» позаздрять деякі команди елітного дивізіону».

Новий гравець «Минаю» свого часу був навіть чемпіоном Європи серед юнаків – в 2009 році. Під час фінальної частини чемпіонату, що проходила в Донецьку й Маріуполі, узяв участь у чотирьох із п'яти матчів української збірної. Дебютував 29 лютого 2012-го року і в складі молодіжної збірної України.

Разом з «минайцями» А. Карноза відправляється в Івано-Франківськ, де матиме змогу дебютувати у складі команди і де тренерський штаб вирішить на якій позиції будуть використовувати цього досвідченого та сильного півзахисника, повідомив Інформаційний департамент ФК «Минай».

Нагадаємо, рік тому було створено громадську організацію "Угорських виноробів Закарпаття".

Читайте на ГК:Голови та руки обмотанні залізними канатами: українські археологи виявили шокуючу знахідку (ФОТО)
Читайте на ГК:Життя закарпатських ромів між світовими війнами: з'явились унікальні кадри (ВІДЕО)
Читайте на ГК:На Закарпатті виявили склади з "сюрпризом": відомо перші подробиці (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська