1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Уперше в історії Хуста відбудеться напівмарафон

07.02.2019 12:22 Спорт

12 травня справжня спортивна феєрія об’єднає сильних духом та витривалих людей, тих, хто підтримує здоровий та активний спосіб життя.

12 травня справжня спортивна феєрія об’єднає сильних духом та витривалих людей, тих, хто підтримує здоровий та активний спосіб життя.

За словами організаторів, на учасників чекає класична напівмарафонська дистанція протяжністю 21 кілометр, на яку вже реєструються як професійні бігуни, так і любителі, повідомив КО. А також естафети на дистанцію 10,5 кілометрів для 2 учасників та 5,5 кілометрів – для команди з 4 осіб. Тож участь у напівмарафоні можуть взяти усі бажаючі, що досягли віку 18 років, у естафетах – від 16 років. Однак для цього потрібно попередньо зареєструватись та оплатити реєстраційний внесок.

“Для багатьох українських міст поширені за кордоном напівмарафони вже стали звичною практикою. Будучи учасником багатьох забігів, я довго виношував ідею провести такий захід і в рідному місті. Знайшовши однодумців, заручившися підтримкою партнерів, приступив до реалізації задуму, – ділиться головний організатор Khust HalfMarathon Андрій Козир. -Маршрут напівмарафону є знаковим, адже учасники матимуть нагоду побачити деякі з найвідоміших пам’яток Хуста – від берегу річки Ріка до руїн Хустського замку, що існував у ХІ-ХІІІ ст.

Забіг розпочнеться із серця міста – Майдану Незалежності. Перші пам’ятки архітектури, які зустрінуть на своєму шляху марафонівці – римо-католицький храм св. Анни та Йоакима (1802р.), костел св. Єлизавети (реформаторський храм XIII-XIV ст, побудований у стилі провінційної готики) ”.

Подробиці про захід та реєстрація учасників – на сторінці події за посиланням https://runstyle.net/events/khust-half-marathon-2019.

Богдана КЛЕКНЕР

Раніше українка Аннамарі Данча посіла друге місце на чемпіонаті світу зі сноуборду.

Читайте на ГК:Без паски і шовдаря, але з дивними замінниками: як закарпатка святкувала Великдень в одній із Європейських країн
Читайте на ГК:Небезпечна пожежа на Закарпатті: вогнеборці встигли врятували гараж та житловий будинок (ФОТО)
Читайте на ГК:Підкралася непомітно й "затягнула в полон": на Закарпатті невидима смерть ледь не забрала життя трьох дітей
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська