1. Новини Закарпаття
  2. >

Українка стала дворазовою чемпіонкою світу з біатлону

03.02.2019 21:38 Спорт

Після спринту Катерина Бех виграла і гонку переслідування юніорського ЧС.

Після спринту Катерина Бех виграла і гонку переслідування юніорського ЧС.

Сьогодні на юніорському чемпіонаті світу з біатлону відбулася гонка переслідування у дівчат. Чемпіонський дубль оформила українка Катерина Бех, яка виграла напередодні спринтерську гонку, повідомило Сегодня.

Бех почала гонку розмірено, практично розгубивши 14-секундну стартову перевагу. Але, на жаль, обережність в першому лежанні не допомогла: п'ятий постріл Каті пішов повз ціль, а з ним – і пішло лідерство: Бех перейшла в групу переслідувачів.

Але вже другий рубіж знову перевернув ситуацію в гонці кардинально! Перша п'ятірка спортсменок допускали промахи, чим скористалися суперниці. І головну роль тут зіграли українки! Заробивши по колу штрафу в першій лежанні, другу і Катерина Бех, і Анна Кривонос пройшли чисто, і пішли в гонку лідерами, прихопивши з собою лише шведку Ельвіру Еберг! Однак в межах 50-ти секунд було ще 13 суперниць ...

У двох стрільбах на стійці Кривонос допустила чотири промахи і втратила шанси на нагороди. А ось Бех лише раз промахнулася і на останнє коло наша спортсменка вийшла лідером. І хоча всього в півтора секундах позаду була німкеня Ханна Кебінгер, окрилену українку було не зупинити! Уже до середини кола все стало ясно: перевага Каті тільки збільшувалася, і до фінішу досягла дев'яти секунд!

Таким чином, Катерина Бех стала дворазовою чемпіонкою світу серед юніорок.

Читайте на ГК:"Обмежено придатних" більше не буде: в Україні скасували популярний для чоловіків статус
Читайте на ГК:Курс валют на 5 квітня: що відбувається з доларом, євро і злотим
Читайте на ГК:Гороскоп на 5 квітня для всіх знаків Зодіаку
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська