1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатські пауерліфтери вибороли на змаганнях 11 медалей

03.12.2018 10:44 Спорт

Протягом тижня в Коломиї відбувалися змагання кубку України з жиму лежачи спортсменів усіх вікових груп.

Протягом тижня в Коломиї відбувалися змагання кубку України з жиму лежачи спортсменів усіх вікових груп.

Закарпаття представили 9 атлетів. Найбільшого успіху в нашій команді домоглася майстер спорту міжнародного класу Єлизавета Рижак. За підсумками змагань Ліза здобула право виступити на чемпіонаті світу, що пройде у травні в Токіо.

Серед чоловіків вагової категорії до 83 кг друге місце у «класиці» з результатом 190 кг посів 39-річний ужгородець Олександр Шляхта. Серед найважчих атлетів на четвертому місці Ярослав Ситар з Перечинської ОТГ. У змаганнях юнаків, молодших за 18 років, нашу область представляли виключно спортсмени з Мукачева.

У ваговій категорії до 59 кг переможцем у жимі лежачи став Руслан Меліков, котрий з результатом 105 кг на 7.5 кг випередив найближчого переслідувача. Срібні нагороди здобули Олександр Белко (до 53 кг) і Мілан Бряник (до 66 кг), котрі підняли відповідно 75 і 122,5 кг, а на четвертому місці у категорії до 83 кг фінішував Ілля Ковач. У класичному жимі лежачи срібним призером у ваговій категорії до 105 кг з результатом 132,5 кг став Олександр Штадлер. Залікові очки Закарпаттю принесли О. Белко, Р. Меліков, М.Бряник, котрі посіли 4-ті місця та І.Ковач (5-те місце), а загалом юнацька команда нашої області, набравши 36 очок, посіла третє місце у класичному жимі лежачи. Ветерани пауерліфтингу змагались лише в особистому заліку і тут чемпіоном в обох видах програми став суперважковаговик Ярослав Ситар, а у «класиці» мукачівець Геннадій Чесаков здобув «золото» у вазі до 105 кг і став абсолютним переможцем серед спортсменів усіх вагових категорій.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна управлінню молоді та спорту Закарпатської ОДА (начальник Віталій Ерфан) за відрядження на турнір кращих спортсменів. Окрема подяка Баранинському сільському голові Юрію Марусяку і відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Бараниської ОТГ за сприяння у повноцінній підготовці до змагань нашої чемпіонки Єлизавети Рижак.

Інформує Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу.

Нагадаємо, закарпатський спорткомплекс перетворився на епіцентр юнацтва та розвитку популярних видів ігор.

Читайте на ГК:На Закарпатті господар виявив несподіваний "сюрприз" у власному городі: що він знайшов (ФОТО)
Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Читайте на ГК:“Таксі” за 11000 зелених: деталі гучного затримання на Закарпатті (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська