1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

В Ужгороді відбулися збори Федерації гандболу Закарпаття

09.10.2018 22:14 Спорт

Головною темою яких була підготовка до нового сезону.

Головною темою яких була підготовка до нового сезону.

Сьогодні, 9-го жовтня, в Ужгороді відбулися збори Федерації гандболу Закарпаття за участі президента Федерації Олександра Ледиди, віце-президентів Юрія Бухлака та Анатолія Костюха, заступника начальника управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Олега Муртазіна, представників районних федерацій, тренерів, представників клубів та суддів, - інформувало видання karpatnews

З вітальним словом до присутніх звернувся Олександр Ледида, після чого підсумки минулого сезону підвела секретар Федерації гандболу Закарпатті, директор СДЮШОР «Карпати» Вікторія Гойс-Шайбакова. 

Без перебільшення, сезон 2017-2018 років для обласного гандбол став вдалим. Жіноча команда ГК «Карпати» здобула друге місце Суперлізі та стала володарем Кубку України з гандболу. Чоловіча ж команда клубу стала переможцем чемпіонату України серед команд Першої ліги і здобула право у новому сезоні змагатиметься за нагороди вже у Вищій лізі чемпіонату України.  

Після підведення підсумків, обговорили плани на новий сезон. Зокрема, було внесено корективи у обласний календар змагань з гандболу на 2018-2019 рр. Через те що Федерація гандболу України досить запізно подала календар змагань на сезон, виникла потреба у корегуванні обласного календаря, зокрема й проведення турніру «Шкіряний м’яч», оскільки інші федерації раніше подали заявки на проведення свої змагань, відтак зали для проведення ігор виявилися зайнятими. Корективи внесли відповідно до пріоритетності, перевага надавалася міжнародним та всеукраїнським іграм, і вже потім обласним. 

Другим важливим питанням стало суддівство. Нажаль, нині як в області, так і в країні у цілому, відчуваються брак суддівських пар для проведення гандбольних змагань. І якщо для змагань за участі професійних команд ця проблема не є критичною, то для обласної першості, а тим більше дитячих змагань, є вкрай болючим питанням. Були випадки, коли ігри просто не відбувалися через відсутність суддів. А тому, сьогодні було прийнято рішення залучити до суддівства матчів обласного СДЮШОР гравців жіночої та чоловічої команд ГК «Карпати». Подібний крок допоможе вирішити брак суддівських кадрів та, одночасно, дозволить нинішнім гравцям, які в майбутньому планують залишитися у гандболі вже у статусі рефері, набути суддівських навичок.

Серед іншого, йшлося і про фінансування гандбольних змагань та роботи секцій у районах, зокрема Перечинському, де юні гандболісти залишилися, по суті, без майданчику для тренувань. 

Нагадаємо, що у Мукачеві пройде шаховий фестиваль.

Читайте на ГК:Хотіли до Словаччини: на Закарпатті затримали трьох чоловіків та місцевого таксиста
Читайте на ГК:На Закарпатті господар виявив несподіваний "сюрприз" у власному городі: що він знайшов (ФОТО)
Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська