1. Новини Закарпаття
  2. >

Названо найкращого футболіста сезону за версією FIFA

25.09.2018 16:45 Спорт

На церемонії The Best FIFA Football Awards у Лондоні капітан збірної Хорватії з футболу Лука Модрич отримав нагороду найкращого гравця сезону за версією FIFA.

На церемонії The Best FIFA Football Awards у Лондоні капітан збірної Хорватії з футболу Лука Модрич отримав нагороду найкращого гравця сезону за версією FIFA.

Хорватський футболіст став переможцем Ліги чемпіонів у сезоні 2017/2018 років у складі мадридського "Реалу", а також успішно виступив на чемпіонаті світу з футболу, де Хорватія програла у фіналі французам з рахунком 4:2, але завоювала серця багатьох вболівальників з інших країн, повідомило ВВС.

"Ця нагорода не просто моя, а моїх товаришів по команді з "Реалу" та Хорватії, без моїх тренерів я б не виграв її. Без моєї родини я не був би гравцем, яким є сьогодні. Ця нагорода показує, що ми всі можемо стати кращими завдяки важкій роботі та відданості. Всі ваші мрії можуть збутися", - наголосив Модрич.

Він також зазначив, що надихав його на гру Звонімір Бобан - капітан хорватської збірної, яка 1998 року виграла бронзу на чемпіонаті світу.

"Лука Модрич - капітан моєї команди, він найкращий гравець в моїй команді, а також у світі. Він заслужив цю нагороду", - прокоментував нагороду тренер хорватів Златко Даліч.

33-річний Лука Модріч обійшов за підсумками голосування форварда Ювентуса, португальця Кріштіану Роналду та форварда Ліверпуля, єгиптянина Мохамеда Салаха. Окрім того, він перервав серію нагород для Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду, які розподіляли між собою нагороду кращого гравця з 2008 року.

Водночас Мохамед Салах отримав нагороду імені Ференца Пушкаша, яку вручають за найкрасивіший гол.

Кращою футболісткою сезону визнано бразилійку Марту Війєру да Сілву, яка грає за клуб "Орландо Прайд" в США.

"Для мене найголовніше, що жіночий футбол зростає з кожним роком. Якщо я продовжу добре працювати, і це може допомогти і поза полем, то я щаслива", - заявила Марта.

Кращим голкіпером визнано бельгійця Тібо Куртуа з "Челсі".

Дідьє Дешам, який привів Францію до перемоги на чемпіонаті світу, визнаний кращим тренером сезону.

А кращими фанами визнали вболівальників Перу.

Читайте на ГК:Війська західних країн можуть опинитися в Україні: заява ексспецпредставника США в Україні
Читайте на ГК:Google стане платним?: користувач повинен буде заплатити за пошуковик в деяких випадках
Читайте на ГК:Вчені відкопали рідкісне кумедне видовище: "пікатний" момент застряг у шматку бурштину (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська