1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Уперше в історії: Кубок Берегівщини виграли аутсайдери чемпіонату району (ФОТО)

23.09.2018 21:29 0 Спорт Автор: Голос Карпат
 

На Яношівському стадіоні імені Дєрдя Барни відбувся фінальний поєдинок за Кубок району з футболу. Зустрічались команди Вилока та Берегуйфолу.

Виноградівці беруть участь в першості Берегівщини у зв’язку з тим, що у них подібних змагань не проводять.

У полуфіналі ФК “Вилок” здолав ФК “Запсонь”, а їх суперник – команду Батьова. В турнірній таблиці виноградівці знаходяться у верхній частині, а Берегуйфолу – аутсайдер.

“Проте, в кубкових матчах це нічого не значить,- каже голова федерації футболу району Олександр Чегіль. – Все залежить від настрою команди, її налаштованості на перемогу.”

Так і сталось. Уперше в історії цієї гри в регіоні почесний трофей здобули аутсайдери, які “поклали на лопатки”  колектив, який претендує на золоті медалі першості.

Поєдинок розпочався атаками Берегуйфолу, гравці якого домінували на полі майже упродовж всього першого тайму, що й позначилось на результаті: вже на 19-ій хвилині берегівчани вели в рахунку з первагою у два м’ячі – 2:0. Відзначились Чаба Копор та граючий тренер Адам Пушкаш. На 12-ій хвилині команда Берегуйфолу одержала право на штрафний удар, кіпер Вилока шкіряного відбив, але прямо на Чабу, який зблизька буквально розстріляв ворота. Другий гол взагалі міг би стати окрасою навіть поєдинків вищої ліги: подачу зі штрафного у стрибку вперед головою замкнув Адам Пушкаш, направивши кулю прямісінько в “дев’ятку”.

Здобувши вагому перевагу в два м’ячі,  берегівчани дешо розслабились, віддали ініціативу гостям і як наслідок заробили собі гол у роздягалку – 2:1. Воротар Берегуйфолу невдало відбив шкіряного після навісу з флангу і Шандор Балог відправив його в пустий ствір – 2:1.

Вболівальники Вилока сподівались, що їх улюбленці розпочнуть другу половину гри більш агресивно і спробують зрівняти рахунок. Однак господарі з таким перебігом не погодились і гострими контратаками “пригальмовували” суперника. Моменти для взяття воріт мали обидві команди, але удари або були неточними, або ставали легкою здобиччю стражів воріт, хоча декілька разів обидва продемонстрували кілька відмінних сейвів, відправивши м’яча на кутовий.

У другому таймі берегівці переважно грали від оборони, розраховуючи на майстерність Іштвана Гейці та Адама Пушкаша. У команді  Вилока старався її капітан, досвідчений Дмитро Микулко. Не випадково саме останніх двох і вибрали кращими гравцями зустрічі. А воротарі одержали від Берегівської федерації з футболу нові кіперські облаштунки.

Кубок і медалі відповідного ґатунку гравцям вручали голови РДА та районної ради Іштван Петрушка і Йосип Шін, а також  Олександр Чегіль.

Коментуючи поєдинок, селищний голова Вилока Іштван Ковач, в минулому сам активний гравець, сказав Голосу Карпат:

Насамперед вітаю берегівчан з цілком заслуженою перемогою – сьогодні вони були кращі. Але ми спробуємо завоювати “золото” чемпіонату і таким чином “приглушити” біль поразки в Кубку.”

Капітан Берегуйфолу, одночасно граючий тренер клубу Адам Пушкаш теж був небагатослівний:

“Перебуваючи в кінці турнірної таблиці, ми дуже хотіли виграти Кубок і довести, що теж на щось здатні. Тому відповідним чином налаштувались і за рахунок самовіддачі перемогли.”

Нагадаэмо, що Україна подасть заявку на проведення Суперкубка УЄФА.

Читайте на ГК:“Для чого це все виставляння в мережі?”: ДТП “розбрату” в Берегові (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Закарпатка потрапила у руки тирана-чоловіка: кривдник погрожував розправою (ФОТО)
Читайте на ГК:Серце щемить від болю: на Закарпатті пожежа забрала життя 19-ти чотирилапих пухнастиків (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська