1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Ужгородський «Минай» обіграв лідера та очолив турнірну таблицю Чемпіонату України

22.09.2018 22:40 Спорт

«Минай» таки взяв реванш у «Калуша» і почав Друге коло не тільки з впевненої перемоги, а із перемоги над лідером групи «А». І цей тріумф дозволив вибратися відразу на перше місце в турнірній таблиці.

«Минай» таки взяв реванш у «Калуша» і почав Друге коло не тільки з впевненої перемоги, а із перемоги над лідером групи «А». І цей тріумф дозволив вибратися відразу на перше місце в турнірній таблиці.

Головний наставник «Калуша» Василь Малик після гри зазначив, що основний козир його команди до цього матчу була саме організованість і порядок. «Минай» у 10-му турі переборов свого суперника тією ж зброєю – організованістю та порядком. Із додачею туди класу та майстерності, повідомили на сайті клубу.

Фактично «Минай» виграв цей поєдинок вже на 14-ій хвилині. Головний тренер команди Ігор Харьковщенко просив футболістів перед грою – забийте швидкий гол і це допоможе виграти. Футболісти із задачею справилися блискуче. І забили після першого удару у ствір воріт.

На 7-ій хвилині широка позиційна атака завершилася тим, що м’яч після відскоку від захисника «Калуша» дістався Василю Пиняшку, який правильно зорієнтувався і в один дотик направив його Гегедошу – з пару метрів Роберт не схибив – 1:0.

Через 7 хвилин той же Пиняшко розпочав ще одну атаку. Гегедош коротким пасом вивів його ударну позицію, але ні Пиняшко, ні Кобін завершити атаку ударом не змогли, а ось Кополовець цю місію виконав на 100% - 2:0.

Після такого «Калуш» просто розгубився на полі. Тренер Василь Малик пробував щось змінити і ще тільки у першому таймі замінив трьох (!!!) своїх футболістів. Але у калушан геть нічого не виходило. А причиною тому є гра «Минаю». Футболісти закарпатського клубу вміло грали і без м’яча – навіть коли «Калуш» володів ним, то господарі грамотно пресингувати і не давали супернику розвернутися.

А коли м’яч був у «минайців», то вони створювали моменти. Практично «Минай» був ближчим до третього голу, ніж «Калуш» хоч до одного. Багато шансів створити дубль в матчі мав Гегедош, проте всім його моментам не вистачало точності.

Був близьким до голу Василь Кобін. В цьому матчі Ігор Харьковщенко випустив його в нападі – допомагати Гегедошу замість Нурієва. «Він футболіст, який може притримати м’яча, віддати передачу, пробити, - розповів після гри головний наставник. -  Можна назвати його вільним художником. У наступній грі може грати на іншій позиції». У другому таймі Василь мав реальний шанс відзначитися – на 84-ій хвилині Микуляк чудовим пасом в один дотик вивів Кобіна на побачення із голкіпером, але Василь пробив мимо.

Відзначити можна і його тезку – Пиняшка. Окрім гольового асиста він мав забивати і сам. На 63-ій хвилині отримав можливість для удару з-за меж штрафної – але з його пострілом справився голкіпер «Калуша» Роман Герич.

Загалом, відмітити можна всю команду. Центр поля був за «Минаєм», не допускали помилок і в захисті. Зрештою, господарі вже третю гру поспіль не пропускали. І це додатковий плюс захисту та особисто голкіперу Сергію Мелашенко, «суха серія» якого вже триває 308 хвилин.

Ця перемога стала особливою і тому, що вона вивела «Минай» на першу сходинку в групі «А». У паралельному матчі «Черкащина-Академія» програла житомирському «Поліссю» 0:1. Таким чином, «Полісся» також набрала 17 очок, як і «минайці», але закарпатці мають кращу різницю забитих та пропущених.

Ще одна приємна новина - Роберт Гегедош одноосібно очолив із 6-ма голами гонку бомбардирів у групі "А". 

Наступний поєдинок «Минай» зіграє в середу, 26 вересня, в Кубку України із ФК «Миколаїв».

Нагадаємо, що українська спортсменка стала наймолодшою чемпіонкою світу.

Читайте на ГК:Хотіли до Словаччини: на Закарпатті затримали трьох чоловіків та місцевого таксиста
Читайте на ГК:На Закарпатті господар виявив несподіваний "сюрприз" у власному городі: що він знайшов (ФОТО)
Читайте на ГК:Знайомство, пістолет, постріли та удушення: романтична зустріч закінчилася вбивством (ФОТО, ВІДЕО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська