1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

На Ужгородщині відбудеться футбольний турнір Андрія Гаваші

09.08.2018 14:52 Спорт

Традиційний, 5-й за ліком міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші стартує вже сьогодні (субота, 11 серпня) й триватиме до 16 серпня.

Традиційний, 5-й за ліком міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші стартує вже сьогодні (субота, 11 серпня) й триватиме до 16 серпня.

На цьому турнірі візьмуть участь футбольні команди з 5 країн – України, Австрії, Угорщини, Ізраїлю та Німеччини, повідомляє Uzhgorod.net.

Футбольні поєдинки проходитимуть на семи стадіонах краю: ужгородських «Автомобілісті», «Авангарді» та «Спартаку»,«Минай-арені» (с. Минай, Ужгородський район), СГК «Камелот» (с.Камяниця, Ужгородський район), сел. Середнє, мукачівському «Авангарді». Серед учасників є дебютанти –  команда з Австрії – «КАС 1909» (Клагенфурт) та Ізраїлю – «Маккабі» (Нетанья).

Змагання охоплюють дві вікові групи– U-15 та U-17. До слова, у віковій групі U-15 виступатимуть і команди вітчизняних грандів – київське «Динамо»та  донецький «Шахтар»

На прес-конференції приуроченій цьому турніру за участі голови федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, відповідального за проведення турніру, директора ужгородського СДЮСШОРу Вадима Дьордя та члена виконкому ФФЗ Степана Селменського очільник федерації зауважив:

«Турнір має на меті дві складові – показати реальний стан вітчизняного та крайового дитячо-юнацького футболу, а по-друге – популяризувати Закарпаття як футбольний, так і туристичний регіон. Адже саме в Ужгороді був зіграний перший офіційний поєдинок збірної України з футболу, саме наш земляк забив перший гол у складі збірної, й за даними відомого журналіста Василя Гаджеги, саме в Іршаві був проведений перший в історії незалежної України офіційний матч професійних команд».

На думку організаторів турніру, змагання в цих вікових групах, особливо серед команд U-17, дуже рідкісні в Україні. «Влітку подібні змагання в старшій віковій групі проводяться влітку в Херсоні, тому що це випускний вік, і тренери показують результат власної роботи», – додав Іван Дуран.

Ще один важливий аспект для учасників футбольного дійства є підготовка до чемпіонату ДЮФЛ, причому як для українських команд, так і для закордонних.

Нагадаємо, на Тячівщині пройшов Міжнародний турнір з волейболу.

Читайте на ГК:Місто перетворюється на райський куточок: в Ужгороді посадили екзотичні дерева (ФОТОФАКТ)
Читайте на ГК:Важливе повідомлення для жителів області: рух вулицями тимчасово обмежать (СХЕМА)
Читайте на ГК:За дитячу жорстокість відповідатимуть батьки: в Ужгороді конфлікт між однокласниками закінчився бійкою і візитом поліції
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська