1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Перечині відбувся «Весняний забіг»

22.04.2018 18:44 Спорт

Сьогодні, 22 квітня, у Перечині відбувся забіг. Назва співвідносна з порою року – весняний. З часу його заснування – втретє.

Сьогодні, 22 квітня, у Перечині відбувся забіг. Назва  співвідносна з порою року – весняний. З часу його заснування – втретє.

До участі запрошувалися всі бажаючі, бігунів було більше сотні. Наймолодшому – п’ять років, найстаршому – 45.

Щороку дрес-код інший. У попередні роки був зелений, червоний. Тепер – синій колір. Колір неба, пояснила Аліса Смирна. Учасники були одягнуті у синю форму і мали в руках повітряні кульки синього кольору.

Стартували о десятій ранку від Державної пожежно-рятувальної частини м.Перечин, яка знаходиться по вулиція Ужанській, 72. Це в кінці міста, перед селом Зарічево. Фінішували біля ДЮСШ. Долали три дистанції, найдовша – п’ять км (Пожежна частина –ДЮСШ).  Ті, що приєдналися біля пам’ятника Федору Фекеті, бігли 1,5 км, найменші приєдналися біля музичної школи і бігли півкілометра.

Біля ДЮСШ на бігунів чекали фанки, солодощі, компот, чай, вода від спонсорів. Потім були різноманітні ігри, естафети на полі.

Ініціатор спортивного заходу Аліса Смирна розповіла кореспонденту «Карпатського об’єктива» про особливість забігу-2018:

– Забіг проводимо навесні задля популяризації активного способу життя. Називаю його сімейним, бо хочу, аби батьки підтримували нашу ініціативу і були разом з дітьми. Цього року забіг видався масовий – нас було понад сто. Долали три дистанції.

Щоб не було нудно, що тільки бігти, у кінці заходу презентуємо види спорту, які є в Перечині. Тепер було відкриття тенісного корту. Ще проводимо спортивні змагання, естафети, щоб вибігати дітей, як то кажуть.

Бігли задля бігу. Хотілося б, щоб молодь активізувалася і чекала наступного забігу  з нетерпінням.

Тетяна Грицищук, фото автора.

Нагадаємо, як повідомляв Голос Карпат раніше, трасу Київ-Чоп на Закарпатті ремонтуватимуть без вихідних.Також повідомлялося про ремонт доріг 2018: що та де відремонтують в Закарпатті цьогоріч.

Читайте на ГК:"Виривають у бідних із рота": на Закарпатті пенсіонери й малозабезпечені в шоці й сльозах від нових заборон
Читайте на ГК:Поряд з ним тече чиста джерельна вода: в мережі показали, як виглядала родзинка, якій зробили скандальний мейкап (ФОТО)
Читайте на ГК:"Діамантову" ягоду закарпатці везли у столицю: на ринках держави малина укотре побила рекорди
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська