1. Новини Закарпаття
  2. >

Формула-1: Феттель другий рік поспіль виграє Гран-прі Австралії

25.03.2018 13:10 Спорт

Правильна тактика і фортуна дозволили Себастьяну Феттелю обійти Хемілтона в першій гонці сезону та стати переможцем Гран-прі Австралії.

Правильна тактика і фортуна дозволили Себастьяну Феттелю обійти Хемілтона в першій гонці сезону та стати переможцем Гран-прі Австралії.

Пілот Феррарі Себастьян Феттель здобув перемогу на першій гонці сезону Гран-прі Австралії. Друге місце зайняв діючий чемпіон світу, гонщик Мерседеса Льюїс Хемілтон. Трійку лідерів замкнув партнер Феттеля по команді Кімі Райкконен, повідомив Кореспондент.

Героями гонки могли стати пілоти Хаас - Кевін Магнуссен зі старту вийшов на четверту позицію. Розв'язка для нього і його напарника Романа Грожана сталася несподівано. Майже одночасно пілоти заїхали в бокси, де їм не встигли прикрутити колеса. Магнуссен зійшов після 23-го кола, а Грожан - після 24-го. Обидва пілоти Хааса змушені були зупинитися на трасі і це змусило маршалів включити режим віртуального сейфіті-кара. Їм то і скористався Себастьян Феттель.

Він довгий час йшов третім, а в лідери вийшов, коли Хемілтон і Райкконен пішли в бокси. З Феттелем Феррарі вирішила провести пізній піт-стоп і покликала його якраз в момент віртуального сейфіті-кара, через що Хемілтон був змушений пригальмувати і це дозволило Феттелю з боксів раптово повернутися лідером. Хемілтон відразу не зрозумів, що сталося і по радіо питав у команди, хто помилився і що сталося.

Незважаючи на всі спроби до кінця гонки, Хемілтон не зміг наздогнати Феттеля і задовольнився другою позицією. Варто відзначити також п'яте місце Фернандо Алонсо і Макларена, який зумів утримати позицію в боротьбі відразу з трьома пілотами на чолі з Ферстаппеном.

Читайте на ГК:Квитки на популярний поїзд за кордон відтепер можна придбати онлайн: Укрзалізниця запровадила нововведення
Читайте на ГК:Ракам - примирення зі старим другом, Водоліям - неочікувана допомога: гороскоп на 5 квітня для всіх знаків зодіаку
Читайте на ГК:Українська модель загинула у моторошній ДТП: шокуючі подробиці (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська